Korvgryta med Fransk touch

Korvgryta ja det var ett tag sedan jag knåpade ihop en sådan, men idag hände det och med lite smaker av det franska köket med dijon senap och franska örter och blev det något gott då,  Oui ce tres bien, om jag får säga det själv.:))

Det är en snabblagad gryta med mycket smak.

Ingredienser 4-6 port

1 liter god buljong, gärna egengjord eller färskbuljong

500 gram potatis

Cirka 500 gram falukorv

1 stor purjolök

2 kryddmått finmald vitpeppar

1 stor röd paprika (fungerar med andra färger med)

1 äpple

1 medelstor fänkål

2 matskedar fransk senap

1 matsked socker

1 matsked torkade franska örter

2 deciliter hackad färsk bladpersilja

1/2 deciliter vispgrädde

1 deciliter cremé fraiche

1 – 2 teskedar salt ( saltmängden är lite beroende på hur salt buljongen är, så smaka av innan du häller i salt, det kanske inte behövs.)

Gör så här

Koka upp vattnet med buljongen

Ner med senap, kryddor, socker, grädde och cremé fraiche och rör runt

Skala och dela potatisen i den storleken du vill ha dem i och lägg ner dem i den kokande buljongen och låt koka i cirka 7 minuter

Under tiden

Skölj och skär bort det yttersta på fänkålen. Dela den i 2 bitar och skiva den sedan tunt och lägg ner i grytan

Skölj purjolöken och skär upp den i 2-3 centimeters skivor och lägg ner i grytan

Skölj paprikan och skär i 2-3 cm stora bitar och lägg ner i grytan

Skär upp korven i 3-4 centimeters kuber/bitar och lägg ner i grytan

Skölj och repa persiljan från stjälken, forma alla bladen tillsammans till en boll och hacka, vänd på högen och hacka även på det hållet och lägg sedan ner allt  i grytan

Skölj äpplet och tärna det och lägg ner i grytan

Låt koka tills potatisen är färdig och att du känner att smakerna har satt sig lite. Stäng av plattan och  låt den stå i ytterligare några minuter och innan servering

Jag rekommenderar valnötsbröd med fluffig valnötost som tillbehör.:)

Bon appetit!