Om bloggen

Smaklöksvals

Detta är bloggen för dig som älskar mat och vill få matinspiration till både vardag och fest

Jag som bloggar här på elisagoodfood heter Elisabeth Gabrielsson och är högpassionerad matlagare med mycket smak i sinnet och här bjuder jag upp dig till en smaklöksvals.

Att tänka mat och smakkombinationer är en mycket stor del av mitt liv, för sedan kocka ner idéerna i pannor och kastruller. Min matlagning härstammar från många olika kök men med en twist av mitt eget sinne.

Jag begränsar mig inte direkt av olika filosofier om diverse dieter, utan lagar det jag tycker är gott. Dock använder jag mig mestadels av äkta råvaror och när möjlighet ges gärna både ekologiskt och närproducerat.

Tycker inte att matlagning ska vara för komplicerat, men får gärna smaka fantastiskt gott och se underbart ut. Små genvägar är ibland lösningen till goda smaker i vardagen, allt måste inte vara gjort från scratch, finns härliga smaksättare som kan ge en snabb guldkant på vardagsmaten. Jag är mycket av en höftare när jag komponerar mina måltider, och vill gärna uppmana alla till att följa sina egna smaklökar i sin matlagning genom att smaka, smaka, smaka på maten under tiden som man lagar den, så de recept jag delar med mig av är uppskattade i mängderna och smaker som passar mitt smaksinne och gom, där jag oftast försöker att finna balansen mellan alla grundsmakerna, salt, sött, surt, beskt, umami och fett som även det har börjat räknas som grundsmak, som har en enormt stor smakberikande effekt på maten. Smakerna stark/het och metall kommer nog att betraktas som grundsmaker även de med tiden och kanske redan gör det när du läser det här.

Jag hoppas på att kunna inspirera dig till härlig matlagning och njutbara smakstunder.

Hjärtligt välkommen till elisagoodfood

3 reaktion på “Om bloggen”

  1. Hej,

    Vi är ett nystartat livsmedelsbolag som precis har lanserat vår första produkt, en smakrik orientalisk färskost, Shiraz & Cará. En unik produkt att ha på brödet eller till maten. Jättegod till det mesta. Vi vore väldigt tacksamma om du vill smaka och skriva om den i din blogg och sociala medier. Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

God mat!