Lammburgare, åh så gott det är! Saftigt smakrikt och riktigt riktigt gott!:)
Här kommer receptet på min senaste lammburgare, som jag valde att steka i smör för ökad saftighet och brödet har jag bakat på egen hand och det receptet finns också här på bloggen.:)
Vi börjar med tillbehören!:)
Hamburgertillbehör
1 stor rödlök som ska torkas
Gör så här
Skala och skiva rödlöken tunt
Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper
Låt gå i ugnen på 125 grader i ungefär 1 timme men se till så den inte bränns
Hamburger tillbehör
300 gram rödbetor
1 matsked smör
2 matskedar balsam vinäger
1 kryddmått salt
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Skala rödbetorna och hacka dem i små små bitar och likaså vitlöken
Lägg i en ugnsfast form och häll på saltet och klicka ut smöret
Låt gå i ugnen i cirka 15 min på 175 grader. Rör runt efter halva tiden.
Hamburger tillbehör
2 matskedar finriven pepparrot
150 gram mascarpone
1/2 kryddmått salt
Gör så här
Finriv pepparoten och blanda med mascarponen och saltet
Hamburger tillbehör
Skivad färsk gurka
Skivad fetaost
Skivad inlagd jalapenos
Ingredienser 3 stora Burgare
500 gram härlig lammfärs
1 tesked salt
1 tesked svartpeppar
10 -15 blad färsk salvia
Smör till stekning
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienserna och forma till önskad tjocklek och stek på ganska hög värme i cirka 2 minuter per sida, men är ju lite beroende på vilken tjocklek burgaren är förstås.
Så då är burgaren färdig att monteras och här får du bestämma på egen hand hur du vill ha det………:)
Smaklig spis!