LammBurgare

Lammburgare, åh så gott det är! Saftigt smakrikt och riktigt riktigt gott!:)

Här kommer receptet på min senaste lammburgare, som jag valde att steka i smör för ökad saftighet och brödet har jag bakat på egen hand och det receptet finns också här på bloggen.:)

Vi börjar med tillbehören!:)

Hamburgertillbehör

1 stor rödlök som ska torkas

Gör så här

Skala och skiva rödlöken tunt

Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper

Låt gå i ugnen på 125  grader i ungefär 1 timme men se till så den inte bränns

 

Hamburger tillbehör

300 gram rödbetor

1 matsked smör

2 matskedar balsam vinäger

1 kryddmått salt

1 vitlöksklyfta

Gör så här

Skala rödbetorna och hacka dem i små små bitar och likaså vitlöken

Lägg i en ugnsfast form och häll på saltet och klicka ut smöret

Låt gå i ugnen i cirka 15 min på 175 grader. Rör runt efter halva tiden.

 

Hamburger tillbehör

2 matskedar finriven pepparrot

150 gram mascarpone

1/2 kryddmått salt

Gör så här

Finriv pepparoten och blanda med mascarponen och saltet

Hamburger tillbehör

Skivad färsk gurka

Skivad fetaost

Skivad inlagd jalapenos

 

Ingredienser 3 stora Burgare

500 gram härlig lammfärs

1 tesked salt

1 tesked svartpeppar

10 -15 blad färsk salvia

Smör till stekning

Gör så här

Blanda ihop alla ingredienserna och forma till önskad tjocklek och stek  på ganska hög värme i cirka 2 minuter per sida, men är ju lite beroende på vilken tjocklek burgaren är förstås.

Så då är burgaren färdig att monteras och här får du bestämma på egen hand hur du vill ha det………:)

Smaklig spis!