Elisas Scotch eggs

Scotch eggs är panerade, stekta eller friterade köttfärsinbakade kokta ägg, som är en vanlig rätt i England, här dock med en kryddflirt med både det grekiska och mellanösternköket

Ser mer avancerat ut än vad det är att tillaga.:)

De smakar extra gott tillsammans med något av nedanstående tillbehör, som buffémat eller behändig picnickmat

Gott till är klyftpotatis, ris, risoni och en härlig tzatziki eller en god tomatsås

Ingredienser 4 -6portioner

600 gram skink eller blandfärs

2 kryddmått finmald vitpeppar

1-2 kryddmått mald muskot

1/2 matsked falafelkrydda som är en blandning av olika kryddor och finns i välsorterade livsmedelsbutiker

2 teskedar torkad basilika

3 teskedar torkad persilja

1 ägg till smeten

1/2 deciliter ströbröd till smeten

1-2 teskedar salt

1 deciliter kaffegrädde eller mellangrädde

2 rivna vitlöksklyftor

Cirka 1- 1 1/2 deciliter majsmjöl eller ströbröd till panering

6 mellankokta ägg (cirka 7 minuter)

Cirka 1 deciliter rapsolja till stekning

50 gram smör till stekning

Gör så här

Koka äggen, låt svalna och skala dem

Blanda ägg, kaffegrädde med kryddorna,  vitlök och salt

Häll i ströbröd och blanda

Tillsätt köttfärsen och blanda ihop smeten ordentligt

Forma färsen runt, så det täcker ägget

Vänd dem i majsmjöl/ströbröd

Stek i  oljan och smöret som är med för smakens skull i cirka 15 minuter på 75% av spisens kapacitet, vänd dem så alla sidor blir stekta

Smaklig spis!