Lax med Lax

Fisk är inga konstigheter finns det en bok som heter och håller med dem som skrivit boken till fullo.:) Det är så gott och är oftast väldigt lättlagat dessutom. En fisksort som är väldigt vanlig och tacksam att tillaga och bjuda på, då de flesta uppskattar den är lax och i detta receptet så använder jag den i två former, färsk och kallrökt.

FullSizeRender(144)

Ingredienser 4 portioner

4 laxfiléer a 125-150 gram

150 gram kallrökt lax

200 gram naturell färskost av Philadelphia typ

20 centimeter av mittbiten på en purjolök eller salladslök

2 kryddmått finmald vitpeppar

1 tesked salt

Gör så här

Finhacka den kallrökta laxen

Skölj och finskiva purjo eller salladslöken

Blanda lax med färskosten, vitpeppar och purjo/salladslöken

Salta den färska laxen och lägg den i en ugnsfast form och lägg laxblandningen som ett täcke ovanpå filéerna

Tillaga i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter

Servera med det du tycker är gott till lax, exempelvis kokt potatis, ris eller som på bilden med ett ärt & avokadomos. Mixa gröna ärtor med avokado, salt och lite färskpressad citron.:)