Pickling av grönsaker har blivit super poppis de senaste åren och jag är ett stort fan av picklade grönsaker. Jag använder mig av en 1 2 3 lag, men på mitt vis, där 1 står för ättika, 2 för vatten och 3 för socker, då jag gillar syran tillsammans med hög sötma. Så här kommer ett recept på mina picklade rädisor som passar perfekt till fläskkött, fågel, fisk med mera med mera…….
Ingredienser
1 deciliter ättika 12%
2 deciliter vatten
3 deciliter strösocker
1/2 – 1 matsked tellicherry svartpeppar
2 kryddmått salt
1 bunt rädisor, cirka 15 stora
1 citron
Några vipor fänkålsdill (sitter längst upp på fänkålen)
Gör så här
Koka upp ättika, vatten, socker, svartpepparen och salt, rör runt och låt svalna
Skär bort blasten och skölj och skiva rädisorna i den tjockleken du vill ha dem, ju tjockare, desto längre picklingstid
Skala citronen och skär citronköttet i 1/2 centimeters bitar
Varva de skivade rädisorna, citronköttet och fänkålsdillen i en burk och häll på ättikslagen så det täcker.
Ställ svalt och låt stå och dra i minst 1 timme, men gärna längre om du har tid.:)
Ätes de picklade rädisorna upp inom ett par dagar, så kan du köra en ny pickling i samma lag.:) Men den bör ätas inom någon dag för bästa smak.
Gott till det mesta!