Auberginer på länden och tvären, ugnsbakade eller stekta och i gratänger, grytor eller här som röra, ja det är gott gott gott
Den här röran har jag gjort efter vad mina smaklökar ville ha just när jag gjorde den och blev den god, oh yes!:))))
Jag började med att ugnsbaka dem med kallpressad ekologisk rapsolja och lite salt i cirka 15 minuter på hög ugnsvärme, så de fick bli lite brynta
Passar att serveras till det mesta!:)
Ingredienser portioner röra för många
700 gram rå aubergin
4 vitlöksklyftor
1/2 deciliter kallpressad rapsolja
2 teskedar salt
150 gram champinjonsmältost Kavli
100 gram kantfri chevré
3 matskedar torkad persilja
Juice från 1 citron
75 gram rostade valnötter
50 gram smält smör
2 matskedar flytande honung
Några nypor salt
Gör så här
Häll oljan i en ugnsplåt
Skölj och skiva aubergin och vänd skivorna i oljan och salta
Skala och grovhacka vitlöken och lägg mellan eller under auberginskivorna
Tillaga på 225 grader i cirka 15 minuter, låt dem få färg
Rosta valnötterna under plåten i cirka 6-8 minuter
Efter ugnsbakning, lägg i en skål/bunke och mixa med stavmixer
Tillsätt, Chevré, champinjonost, färsk citronjuice, honung, valnötter,smält smör och 1 nypa salt och fortsätt att mixa med stavmixern
Tillsätt persiljan under omrörning med sked
Smaka av om du vill ha mer salt
Kyl en stund
Färdigt!:)