Auberginröra

Auberginer på länden och tvären, ugnsbakade eller stekta och i gratänger, grytor eller här som röra, ja det är gott gott gott

Den här röran har jag gjort efter vad mina smaklökar ville ha just när jag gjorde den och blev den god, oh yes!:))))

Jag började med att ugnsbaka dem med kallpressad ekologisk rapsolja och lite salt i cirka 15 minuter på hög ugnsvärme, så de fick bli lite brynta

Passar att serveras till det mesta!:)

Ingredienser portioner röra för många

700 gram rå aubergin

4 vitlöksklyftor

1/2 deciliter kallpressad rapsolja

2 teskedar salt

150 gram champinjonsmältost Kavli

100 gram kantfri chevré

3 matskedar torkad persilja

Juice från 1 citron

75 gram rostade valnötter

50 gram smält smör

2 matskedar flytande honung

Några nypor salt

Gör så här

Häll oljan i en ugnsplåt

Skölj och skiva aubergin och vänd skivorna i oljan och salta

Skala och grovhacka vitlöken och lägg mellan eller under auberginskivorna

Tillaga på 225 grader i cirka 15 minuter, låt dem få färg

Rosta valnötterna under plåten i cirka 6-8 minuter

Efter ugnsbakning, lägg  i en skål/bunke och mixa med stavmixer

Tillsätt, Chevré, champinjonost, färsk citronjuice, honung, valnötter,smält smör och 1 nypa salt och fortsätt att mixa med stavmixern

Tillsätt persiljan under omrörning med sked

Smaka av om du vill ha mer salt

Kyl en stund

Färdigt!:)