Misomarinerad SalmaLax

Jag är en råfiskälskare av stora mått och skulle kunna äta det alla dagar i veckan, nästan ivarjefall. :)))

Att misomarinera lax och Salmalax (som är helt fantastisk i sig själv) var en höjdares höjdare för mina smaklökar.

Till själva rätten så valde jag rostad svartkål som jag personligen tycker är godare än grönkål, brynt varmt smör, salladslök och en paprikacremé med wasabi. Dessa smaker harmoniserade perfekt ihop, tyckte jag

Ingredienser 2 portioner

300 gram Salmalax

3 deciliter vatten

1/2 deciliter ljus misopasta

200 gram repad svartkål

2 salladslöksstånd

30 gram brynt smör

1 hel rostad mild paprika, jag använde ICA:s konserverade i burk i mild vinäger. Det kan skilja på storlek och ibland kan de vara delade, men mängden ska vara som 1 normalstor paprika

Cirka 4 centimeterssträng av wasabi

Gör så här

Jag börjar med att säga att mison är den enda saltkällan i denna rätten, då jag tycker att smakerna blir mer samstämda så

Börja med att koka upp vatten tillsammans med miso rör runt tills mison löst upp sig och ställ sedan för att kallna

Lägg laxen tillsammans med den kalla misobuljongen i en plastpåse och massera runt laxen lite och lägg in i kylen och låt stå i kylen i cirka 2 timmar, med lite ompysslande efter halva tiden

Rosta svartkålen i en ugnsform på cirka 150 grader i cirka 15 minuter, men ha lite koll och rör runt med jämna mellanrum. All kål ska var frasig, då är den färdig

Mixa paprikan med wasabi med en stavmixer i en hög mixerskål

Skiva salladslöken tunt

När laxen är färdigmarinerad så lägg den på ett hushållspapper någon minut

Lägg kålen i botten på ett fat, laxen på, häll det brynta smöret på laxen, salladslök och sist paprikacremè

Smaklig spis!:)