Jag är en råfiskälskare av stora mått och skulle kunna äta det alla dagar i veckan, nästan ivarjefall. :)))
Att misomarinera lax och Salmalax (som är helt fantastisk i sig själv) var en höjdares höjdare för mina smaklökar.
Till själva rätten så valde jag rostad svartkål som jag personligen tycker är godare än grönkål, brynt varmt smör, salladslök och en paprikacremé med wasabi. Dessa smaker harmoniserade perfekt ihop, tyckte jag
Ingredienser 2 portioner
300 gram Salmalax
3 deciliter vatten
1/2 deciliter ljus misopasta
200 gram repad svartkål
2 salladslöksstånd
30 gram brynt smör
1 hel rostad mild paprika, jag använde ICA:s konserverade i burk i mild vinäger. Det kan skilja på storlek och ibland kan de vara delade, men mängden ska vara som 1 normalstor paprika
Cirka 4 centimeterssträng av wasabi
Gör så här
Jag börjar med att säga att mison är den enda saltkällan i denna rätten, då jag tycker att smakerna blir mer samstämda så
Börja med att koka upp vatten tillsammans med miso rör runt tills mison löst upp sig och ställ sedan för att kallna
Lägg laxen tillsammans med den kalla misobuljongen i en plastpåse och massera runt laxen lite och lägg in i kylen och låt stå i kylen i cirka 2 timmar, med lite ompysslande efter halva tiden
Rosta svartkålen i en ugnsform på cirka 150 grader i cirka 15 minuter, men ha lite koll och rör runt med jämna mellanrum. All kål ska var frasig, då är den färdig
Mixa paprikan med wasabi med en stavmixer i en hög mixerskål
Skiva salladslöken tunt
När laxen är färdigmarinerad så lägg den på ett hushållspapper någon minut
Lägg kålen i botten på ett fat, laxen på, häll det brynta smöret på laxen, salladslök och sist paprikacremè
Smaklig spis!:)