Kanderade Mandlar a la Zero Sugar

Kanderade mandlar,  ja jisses så gott det är, men oftast fullproppade med socker, men här hittade ja ett vis att göra dem på utan sockerkolhydrater (som tas upp i kroppen ivarjefall)

Jag väljer här att använda två produkter en som heter Sukrin Gold och en sirap med smak av caramel utan socker.

Smaken är givetvis inte helt som kanderade mandlar med socker, men mer hälsosamma, enligt mig, men vill du göra med socker och vanlig sirap så byter du helt enkelt ut de sockerfri alternativen mot det, dock hade jag valt någon form av brunt socker för den goda smakens skull

Receptet är riktigt enkel och går relativt snabbt

Ingredienser

400 gram hela mandlar med skal

1 1/2 deciliter vatten

1 deciliter + 1/2 deciliter sukrin gold

1 deciliter sirap zero sugar caramel eller vad du hittar

1 tesked salt och gärna fint himalayasalt

Gör så här

Rosta mandlarna i ugnen i cirka 30 minuter på 150 grader med 1-2 omrörningar

När mandlarna rostats färdigt så häll vatten, sukrin gold, sirap och 1/2 tesked salt i en teflonpanna eller liknande och vidare tillsätter mandlarna och låter sjuda under omrörning till allt vatten reducerats

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt och häll lägg över mandlarna i den och separera dem från varandra och låt svalna

Häll nu över 1/2 deciliter Sukrin och 1/2 tesked salt och rör runt så alla får på sig

Nu är de redo att njutas!:)