Quornfiléfyllda TacoCones

Taco Cones, så genialt, så smidiga att äta och kan ju fyllas med vad man vill!:)

Här har jag valt att gör en vegetarisk fyllning med quornfilé som jag tycker är ett superbra alternativ till kött. Går att smaksätta som man vill och konsistensen är hur bra som helst, tycker jag.

Min smaksättning här blev av det asiatiska slaget, med ingefära, sesamolja, vitlök, grön chilisås och champinjoner med en majonässås och grönkålschips som topping.:)

Ingredienser 4 portioner, räkna cirka 4 -5 taco cones per person till middag

8 quornfiléer

250 gram champinjoner

En normalstor morot

6 matskedar grön chilisås (Icas)

1/2-1  tesked salt

6 matskedar sesamolja

4 hackade vitlöksklyftor

2 -3 matskedar färsk hackad ingefära

Taco cones, finns att köpa i de flesta lite större livsmedelsbutiker

Gör så här

Skär quornfiléerna i strimlor

Blanda ihop, vitlök, ingefära, grön chilisås, salt, sesamolja  i en form

Lägg i den strimlade qournfilén och låt den marineras under tiden som du sköljer och skivar champinjonerna och skalar och hyvlar moroten

Stek allt i lite rapsolja i cirka 5-6 minuter

Majonässåsen

1 deciliter majonäs

2 teskedar sambal oelek, gärna den flytande varianten i flaska

2 teskedar sesamolja

2 teskedar färskpressad citron

2 teskedar Ponti balsamico

1 tesked sirap

1 nypa salt, beroende på om din majonäs är saltsmaksatt eller inte

Gör så här

Blanda ihop alla ingredienser

Färdigt!:)

Grönkålschips

50 gram – till hur mycket du vill ha  repad grönkål

Gör så här

Ta bort grönkålen från stammen

Lägg på bakplåtspapper i en ugnsform

Rosta i ugnen i cirka 5-7 minuter på 175 grader

Vill du ha lite extra smak på den så kan du ha lite olja, salt eller någon krydda. Sprayolja med smak fungerar jättebra, men fungerar även utan något alls till denna rätten

Taco cones

Värm dem i ugnen en liten stund, då de blir godare då.:))

Fyll dem med qournfyllningen, toppa med dressing och grönkålschipsen

Smaklig spis!