Mitt första möte med Coleslaw var för 20 år sedan i Boston USA och jag blev helt frälst i detta tillbehör och åt den på tvären och längden till allt möjligt, gott gott gott. Innan dess så var det vanlig kålsallad som gällde och mest som typ pizzasallad eller vitkålssallad med apelsin, så det var stor skillnad i jämförelse med coleslaw och något jag tillrett på diverse vis sedan dess och här får du ta del av senaste versionen som jag tycker blev supergod och som passar utmärkt till korv, kyckling eller fläskkött som exempelvis skinkfärsburgare med isterband som du hittar här på bloggen som Mini Royalburgare.:)
Antal portioner för receptet är lite beroende på om den står som enda tillbehör eller bara som en liten del med annat tillbehör i måltiden. Men 4-8 portioner kan nog vara rimligt uppskattat
Ingredienser
400 gram tunt strimlad vitkål
1.25 deciliter majonäs
0.5 deciliter cremé fraiche
1.5 matsked torkad dill
1.5 matsked torkad persilja
100 gram grovrivna morötter
3 kryddmått finmald vitpeppar
2.5 matsked dijonsenap
1-2 nypor socker
50 gram urkärnade kalamataoliver
50 gram halkidikioliver
2 matskedar färsk citronjucie
Gör så här
Riv morot och lägg på en platt tallrik och skvätt på lite vatten och micra mjuka i cirka 3-5 minuter och låt svalna. Morötterna blir mindre träiga och mer angenäma att äta i coleslawen
Skiva eller grovhacka oliverna
Blanda majonäs, cremé fraiche, salt, vitpeppar, persilja, dill, dijonsenap
Blanda ner vitkålen, morötter och oliver i majonäsblandningen
Låt stå och dra i kylskåp i minst några timmar för bästa resultat
Smaklig Spis!:)