De här rödbetsbiffarna blev väldigt uppskattade av de som smakade på dem, ja och även jag själv tyckte att de blev lyckade. Så jag rekommenderar dig att prova mitt recept på Böniga Rödbetsbiffar. Du kan servera biffarna med bulgur, ris eller någon form av bröd form av bröd och någon typ av grönsaker eller syrliga ostar, så som feta, chevré eller pecorino och gärna någon god dressing eller något helt annat.:)))
Ingredienser 4-6 portioner
200 gram rödbetor
230 gram avrunna kikärtor
230 gram avrunna stora vita bönor
5 stora vitlöksklyftor
1/2 deciliter hackad persilja
2 matskedar färskpressad citronsaft
1 tesked spiskummin
1 matsked sesamolja
2 matskedar smör till rödbetorna
2-3 teskedar salt
Vitpeppar efter behag
2-3 deciliter majsmjöl
2 matskedar cremé fraiche
1 ägg
Ströbröd, mandelmjöl, majsmjöl eller pamko till panering
Gör så här
Ugnsvärme 200 grader
Börja med att skala rödbetorna och dela dem i ca 4 delar
Skala och hacka vitlöken
Lägg rödbetorna spiskumminen och vitlöken i en ugnsfast form med smöret
Tillaga dem i ca 15 min eller tills de är mjuka och se till så inte vitlöken bränns, då den då blir besk i smaken. Rör gärna runt i formen några gånger under tillagningen.
Häll kikärtorna, bönorna, sesamoljan, saltet, cremé fraichen, ägget, citronsaften i en skål, mixa med en stavmixer.
Tillsätt rödbetorna, vitlöken och mixa vidare
Häll ner majsmjölet och blanda med en slev
Blanda nu ner den hackade persiljan och grovmalen vitpeppar.
Låt smeten vila i kylskåpet i minst 30 min, men gärna längre. Denna delen av viktig för att smeten ska bli fast
Forma till biffar i önskad storlek och vänd dem i ströbröd, mandelmjöl, majspolenta eller pankoströ
Stek i smör och rapsolja ca 5-7 min per sida på medelvärme.
Hoppas du får en härlig måltid