Pannkaka är nog något av det enklaste man kan göra i matväg, men som ändå är så himla gott
Och till pannkakan en snabbsylt gjord på bär med en aning sötma. Man bara värmer upp bär lätt och tillsätter den sötman man vill ha. Jag brukar som oftast ta lite steviaströ och sedan låta det stå och safta ihop sig en stund och sedan kyla så det blir kallt innan servering
Lite glass eller vispad grädde är ju också gott att ha till.:)))
Ingredienser: 4 middagsportioner till hungriga pannkaksälskare
6 ägg
6 deciliter mjölk gärna fullfet
1 deciliter sötad kondenserad mjölk
3 deciliter mjöl (ibland behövs mer och ibland lite mindre, då det beror på äggens storlek. Smeten ska vara ganska trögflytande)
1 tesked bakpulver
1 tesked salt
140 gram strimlad bacon
50 gram smör
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Stek den strimlade baconen i smöret på medelvärme i cirka 3 minuter, den ska inte bli knaprig, utan bara lättstekt
Knäck äggen i en skål och vispa upp dem en liten stund
Häll ner den kondenserade mjölken och vispa en stund till
Häll ner mjölken och saltet och vispa
Blanda bakpulver med lite mjöl och vispa ner
Häll ner resterande mängd mjöl och vispa kraftigt så allt mjöl löser sig, men försök att inte vispa så länge, då vi inte vill ha en seg pannkaka
Tillsätt bacon och smör och rör runt det med en slev
Häll smeten i en lämplig form för ugnen och tillaga i ugnen i cirka 45 minuter för denna mängdsatsen
Smaklig Spis! 🙂