Rabarber Paj

Rabarber paj hör sommaren mycket till och härligt att få njuta den med en len vaniljsås. Här kommer mitt recept på en frasigt god rabarber paj. Vaniljsås med en touch av lemoncurd hittar du här på bloggen med.:)

Ingredienser 8 port 

100 gram mjukt rumstempererat smör

2  matskedar cremé fraiche

2 1/2 – 3  deciliter vetemjöl

400 gram rabarber

1 deciliter strösocker + 1/2 deciliter till rabarberna

Citron zest från 1 citron

2 kryddmått stött kardemumma

Gör så här

Lägg ner smöret och cremé fraichen i en skål och vispa upp till en fluffig smet

Häll ner strösockret och fortsätt att vispa så sockret blandar sig väl med smöret

Häll ner mjölet lite i taget och rör runt med en slev

Pajdegen ska vara lite åt det lösare hållet, inte en deg som du kavlar, utan smetar ut i pajformen

Smeta nu ut degen/smeten i en pajform och det behöver inte smetas upp på kanterna, då det flyter ut dit vid gräddning

Förgrädda i ugnen i på 175 grader i 5 minuter

Riv citronen ganska grovt och blanda med 1/2 deciliter socker

Skölj och hacka rabarberna och blanda med citronsockret

Ta ut pajskalet från ugnen och sprid på rabarbern och kardemumman

Grädda i cirka 20 minuter till på 175 grader.

Njut!