Glöggmingel med riktigt goda tilltugg vill man ju som mingelvärd gärna bjuda sina gäster på och en mingelrätt som är jättegod och väldigt enkel att göra och det är ok att ta genvägar ibland, om det är gott förstås.:)))
Det här är en tårta med riktigt goda smaker som är välbeprövade ihop och som passar som handen i handsken till glöggen och den tar 10 minuter att göra! Så inga ursäkter att du inte hinner…………:))))
Ingredienser 6 personer
Cirka 200 gram färdigköpt mjuk pepparkaka, gärna Hägges 220 gram
100 gram gorgonzola
150 gram Naturel färskost, typ Philadelphia
50-60 gram rostade pinjenötter
4-5 krossade eller mortlade pepparkakor
1 apelsin i skivor/bitar
Gör så här
Börja med att rosta pinjenötterna på en tallrik i micron ungefär i 4-5 minuter
Skär pepparsockerkakan i 5 skivor på längden
Skär bort eventuella kanter från gorgonzolan och mixa sedan ihop ostarna med stavmixer
Bre ostmassan jämt fördelat på alla sockerkakslängderna och lägg dem på varandra, avsluta med ostmassa ovanpå översta kaklängden
Krossa eller mortla pepparkakorna och häll på kakan
Lägg på de avsvalnade pinjnötterna och placera apelsinbitarna i anslutning till kakan
Om du inte har allt för bråttom att servera kakan, så låt den stå i kylen en stund före servering, då den vinner lite på det.:)
Smakligt julmingel!:)