Gjorde en variant av alla varianter som finns av Pesto. Det finns ju en uppsjö olika vis att göra pesto på
Den här är utan nötter och med pumpakärnsfrö istället och rostade sådana, vilket gör att pumpakärnorna får lite extra ”nötighet” i smaken och blir riktigt mumsiga.
Pesto är alltid väldigt enkelt att göra, så även denna
Den här peston serverades med de franska bönbullarna som ligger även de som ett superenkelt recept här på bloggen och en pastasallad med belugalinser, paprika, soltorkade tomater, majs och lite olja
Men både peston och bullarna kan serveras med vad man har lust till givetvis
Ingredienser
1 stor näve färska spenatblad
1 1/2 deciliter melonkärnor. Jag använde ristentas
1/2 deciliter finriven pecorinoost som finns färdigriven i påse
2 vitlöksklyftor
Saften från en halv citron
1/2 deciliter kallpressad rapsolja
1/2 deciliter vanlig rapsolja
Eventuellt 1 nypa salt
Gör så här
Om du har en stor mortel så använd dig av den, om inte så använd en stavmixer eller mixer
Lägg melonkärnorna på en tallrik och rosta i Micro eller ugn tills att du hör att det poppar om dem. I Micro tar det ungefär 3-4 minuter på högsta effekt, men rör gärna runt dem efter halva tiden och ha lite koll så de inte bränns och låt dem svalna lite
Skölj och hacka spenatbladen
Skala och dela vitlöken lite
Lägg ner melonkärnorna och börja mortla dem, sedan ner med vitlöken och oljan och mortla vidare och sedan de hackade spenatbladen och mortla även dem
Blanda ner pecorinoosten och smaka av om du behöver salt
Smaklig Spis!:)