Spenat & MelonkärnsPesto

Gjorde en variant av alla varianter som finns av Pesto. Det finns ju en uppsjö olika vis att göra pesto på

Den här är utan nötter och med pumpakärnsfrö istället och rostade sådana, vilket gör att pumpakärnorna får lite extra ”nötighet” i smaken och blir riktigt mumsiga.

Pesto är alltid väldigt enkelt att göra, så även denna

Den här peston serverades med de franska bönbullarna som ligger  även de som ett superenkelt recept här på bloggen och en pastasallad med belugalinser, paprika, soltorkade tomater, majs och lite olja

Men både peston och bullarna kan serveras med vad man har lust till givetvis

Ingredienser

1 stor näve färska spenatblad

1 1/2 deciliter melonkärnor. Jag använde ristentas

1/2 deciliter finriven pecorinoost som finns färdigriven i påse

2 vitlöksklyftor

Saften från en halv citron

1/2 deciliter kallpressad rapsolja

1/2 deciliter vanlig rapsolja

Eventuellt 1 nypa salt

Gör så här

Om du har en stor mortel så använd dig av den, om inte så använd en stavmixer eller mixer

Lägg melonkärnorna på en tallrik och rosta i Micro eller ugn tills att du hör att det poppar om dem. I Micro tar det ungefär 3-4 minuter på högsta effekt, men rör gärna runt dem efter halva tiden och ha lite koll så de inte bränns och låt dem svalna lite

Skölj och hacka spenatbladen

Skala och dela vitlöken lite

Lägg ner melonkärnorna och börja mortla dem, sedan ner med vitlöken och oljan och mortla vidare och sedan de hackade spenatbladen och mortla även dem

Blanda ner pecorinoosten och smaka av om du behöver salt

Smaklig Spis!:)