Pepparsås med Öl & Brandy

Här av vi en sås som är enkel att göra utan krussiduller och med mycket mycket smak. Det är en sås för dig som gillar den härliga hettan från både peppar och lite chili och passar superfint till många typer av grillat kött.

Jag hade just den här gången hade jag fyllda grillade oxrullader till och det receptet ser du snart här på bloggen med och det är också superenkelt att göra

Ingredienser 6 portioner

2 deciliter Heinz chilisås

6 matskedar japansk soja

1 deciliter brandy

3 deciliter mellanmörk öl

1 matsked grovmalen svartpeppar ”tellicherry”

2 teskedar grovmalen vitpeppar

4 deciliter vispgrädde

Gör så här

Börja med att fräsa på chilisåsen i en panna med sojan och all peppar, rör runt

Häll ner brandyn och rör runt

Häll ner grädden rör runt

Häll ner ölen och rör runt

Låt puttra på svag värme i cirka 45- 60 minuter

Du ska inte ha någon redning i denna såsen, utan låt den ta sin tid och när du tycker att den är lagom tjock, så är den färdig