MorotsHummus

Här har vi något som blev riktigt gott och som kom till by the moment så att säga. Smakerna är morot förstås, lite kikärtskänsla och en lite asiatisk touch på det hela med sweet chilisås, mald ingefära, gurkmeja och lite färsk koriander

Passar till en himla massa olika gogrejer, jag hade min till min sake & teriyakimarinerade entrecote som finns som recept här på bloggen med

Ingredienser 6-8 portioner

400 gram kokta morötter (jag använde frysta minimortötter, då jag tycker att de skulle passa smakmässigt till denna hummus

Kikärtor (kokta) cirka 400 gram

1 tesked mald ingefära

2 teskedar vitlökspulver

1/2 tesked mald gurkmeja

50 gram smält smör

2-3 nypor salt

1/2 deciliter sweet chilisås

Habanerosås eller Harissa valfri mängd

2 teskedar vitlökspulver

Färsk hackad koriander cirka 1/2 kruka

Gör så här

Koka morötterna mjuka och låt dem svalna

Mixa morötterna med kikärtorna till en slät smet

Blanda ner salt, vitlökspulver, ingefära, gurkmeja, habanerosås, sweet chilisås och det smälta smöret

Hacka 2-3 msk koriander och blanda ner även den

Smaka, behövs något mer av något, då har du i det.:)))))