AnkWraps med chutneypicklad endiv

Anka + Apelsin = Sant

Här kommer en variant på anka med apelsin

Här har jag använt mig av genvägar med Santa maria streetfoodprodukter

Något som de tycker passar till lax, vilket det med säkerhet gör, valde jag att göra med ankbröst och även det blev väldigt gott

Här har ankbröstet fått smörsteka i en kryddmix av ingefära och chili

Den picklade endiven har gjorts med lemonchutney, apelsinjucie, apelsinskal och hackad röd chili, jättelätt att göra

Endiv har en tydlig beska i sin smak, ifall du inte smakat det tidigare, men den gifter sig bra mot både chutneyn och apelsinen

Den här picklingen passar till mycket mer än bara anka, så som annan fågel, fläskkött och säkert mycket mer.:))

Ingredienser 4 wraps

1 ankbröst cirka 400 gram

1 påse santamaria ginger & chilikryddmix

25 gram smör och 1/4 deciliter rapsolja till stekning

Gör så här

Krysssnitta ankbröstet på fettsidan

Krydda med kryddmixen på båda sidor

Stek på medeltemperatur tills ankbröstet har en temperatur på cirka 62 -68 grader

Stek gärna fettsidan en stund längre än den andra sidan för mer knaprighet

Låt vila minst 5-10 minuter innan du skär upp den i tunna skivor

Ingredienser picklad endiv

400 gram grovskivade endiver

1/2 burk Limechutney Santa maria

Skal och saft från 1/2 apelsin (gärna ekologisk)

1 nypa salt

Finhackad chili efter tycke och smak (smaka på chilin före tillsättning, så du vet hur mycket du kan ha i då det kan variera ganska mycket på olika sorter i styrka, du kan ju alltid addera mer om det blir för svag smak, men tvärtom är svårt)

Gör så här

Grovriv skalet från den välsköljda apelsinen, utan att få med det vita, då det är för beskt (halva apelsinen)

Pressa ur apelsinsaften från halva apelsinen

Blanda nu ihop allt och låt stå någon timme i kylskåp för att smakerna ska sätta sig och sedan silar du av spadet så inte wrapen blir för blöt

Men ska du använda den till annat än wrap, så behöver du inte sila av spadet

Övriga ingredienser

4 chapatibröd Santa maria

80 -100 gram riven mild ost

Cirka 70 gram machesallad

Montering av wrapen

Lägg ett bröd på en tallrik och lägg på 1/4 av den totala osten och värm på i micron tills det bubblar om osten

Lägg på machesallad, anka och endivpickle

Vik ihop så här: Vik upp basen av brödet och vik sedan över sidorna

Smaklig Spis!:)