Anka + Apelsin = Sant
Här kommer en variant på anka med apelsin
Här har jag använt mig av genvägar med Santa maria streetfoodprodukter
Något som de tycker passar till lax, vilket det med säkerhet gör, valde jag att göra med ankbröst och även det blev väldigt gott
Här har ankbröstet fått smörsteka i en kryddmix av ingefära och chili
Den picklade endiven har gjorts med lemonchutney, apelsinjucie, apelsinskal och hackad röd chili, jättelätt att göra
Endiv har en tydlig beska i sin smak, ifall du inte smakat det tidigare, men den gifter sig bra mot både chutneyn och apelsinen
Den här picklingen passar till mycket mer än bara anka, så som annan fågel, fläskkött och säkert mycket mer.:))
Ingredienser 4 wraps
1 ankbröst cirka 400 gram
1 påse santamaria ginger & chilikryddmix
25 gram smör och 1/4 deciliter rapsolja till stekning
Gör så här
Krysssnitta ankbröstet på fettsidan
Krydda med kryddmixen på båda sidor
Stek på medeltemperatur tills ankbröstet har en temperatur på cirka 62 -68 grader
Stek gärna fettsidan en stund längre än den andra sidan för mer knaprighet
Låt vila minst 5-10 minuter innan du skär upp den i tunna skivor
Ingredienser picklad endiv
400 gram grovskivade endiver
1/2 burk Limechutney Santa maria
Skal och saft från 1/2 apelsin (gärna ekologisk)
1 nypa salt
Finhackad chili efter tycke och smak (smaka på chilin före tillsättning, så du vet hur mycket du kan ha i då det kan variera ganska mycket på olika sorter i styrka, du kan ju alltid addera mer om det blir för svag smak, men tvärtom är svårt)
Gör så här
Grovriv skalet från den välsköljda apelsinen, utan att få med det vita, då det är för beskt (halva apelsinen)
Pressa ur apelsinsaften från halva apelsinen
Blanda nu ihop allt och låt stå någon timme i kylskåp för att smakerna ska sätta sig och sedan silar du av spadet så inte wrapen blir för blöt
Men ska du använda den till annat än wrap, så behöver du inte sila av spadet
Övriga ingredienser
4 chapatibröd Santa maria
80 -100 gram riven mild ost
Cirka 70 gram machesallad
Montering av wrapen
Lägg ett bröd på en tallrik och lägg på 1/4 av den totala osten och värm på i micron tills det bubblar om osten
Lägg på machesallad, anka och endivpickle
Vik ihop så här: Vik upp basen av brödet och vik sedan över sidorna
Smaklig Spis!:)