Det här blev en riktig höjdarsoppa laddad med goda smaker
Superenkel att göra dessutom
Palsternackan som är en riktigt god rotfrukt fungerar så bra till att göra soppa på med sin milda angenäma smak och som lyfts ett snäpp till med lite päron som sällskap. Här är samsas soppan med räkor, krondillolja och hummerkrutonger av surdegsbröd typ ”pain roti” (formfranskesurdegsbröd vill jag nog kalla det)
Ingredienser 4 portioner
Hummerkrutonger
100 gram surdegsbröd med bortskurna kanter
3 teskedar Bong touch of taste hummerfond
2 teskedar rapsolja
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader
Ta bort kanterna från brödet och skär i 1-1,5 centimeters kuber och lägg dem i en skål
Blanda hummerfond och olja
Häll över jämnt brödkuberna och massera sedan in med varsamma händer
Lägg dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt och låt dem rosta i cirka 30 minuter mitt i ugnen eller tills du känner och ser att de är lagom krispiga
Soppan
700 gram pasternacka skalad och skuren i små bitar
2 skalade och grovskurna päron
2 grönsaksfärskbuljongkapslar fond du chef
4 kryddmått finmald vitpeppar
75 gram pikantflödeost
12 deciliter vatten
2 deciliter fullfet mjölk
2,5 deciliter vispgrädde
2 kryddmått vitlökspulver
1/2-1 tesked salt (jag använder finmalt himalyasalt)
Gör så här
Lägg ner palsternacka, päron, buljong i en kastrull med vattnet och låt koka tills allt är mjukt
Tillsätt peppar, vitlökspulver, mjölk, grädde och hälften av saltet och mixa till en slät soppa och låt det koka upp
Klicka ner flödeosten och låt den smälta in i soppan, vispa så allt blir väl fördelat i hela soppan
Smaka av om det behövs mer salt
Övriga ingredienser
Krondillsolja från Gunnarhögs i egen önskad mängd
Skalade räkor cirka 200-300 gram
Montering
Häll soppa i en djupa tallrikar eller skålar
Lägg på räkor och krutonger
Ringla över olja
Smaklig Spis!:)