Pikant Palsternackssoppa med Räkor, Hummerkrutonger & Krondillsolja

Det här blev en riktig höjdarsoppa laddad med goda smaker

Superenkel att göra dessutom

Palsternackan som är en riktigt god rotfrukt fungerar så bra till att göra soppa på med sin milda angenäma smak och som lyfts ett snäpp till med lite päron som sällskap. Här är samsas soppan med räkor, krondillolja och hummerkrutonger av surdegsbröd typ ”pain roti” (formfranskesurdegsbröd vill jag nog kalla det)

Ingredienser 4 portioner

Hummerkrutonger

100 gram surdegsbröd med bortskurna kanter

3 teskedar Bong touch of taste hummerfond

2 teskedar rapsolja

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader

Ta bort kanterna från brödet och skär i 1-1,5 centimeters kuber och lägg dem i en skål

Blanda hummerfond och olja

Häll över jämnt brödkuberna och massera sedan in med varsamma händer

Lägg dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt och låt dem rosta i cirka 30 minuter mitt i ugnen eller tills du känner och ser att de är lagom krispiga

Soppan

700 gram pasternacka skalad och skuren i små bitar

2 skalade och grovskurna päron

2 grönsaksfärskbuljongkapslar fond du chef

4 kryddmått finmald vitpeppar

75 gram pikantflödeost

12 deciliter vatten

2 deciliter fullfet mjölk

2,5 deciliter vispgrädde

2 kryddmått vitlökspulver

1/2-1 tesked salt (jag använder finmalt himalyasalt)

Gör så här

Lägg ner palsternacka, päron, buljong i en kastrull med vattnet och låt koka tills allt är mjukt

Tillsätt peppar, vitlökspulver, mjölk, grädde och hälften av saltet och mixa till en slät soppa och låt det koka upp

Klicka ner flödeosten och låt den smälta in i soppan, vispa så allt blir väl fördelat i hela soppan

Smaka av om det behövs mer salt

Övriga ingredienser

Krondillsolja från Gunnarhögs i egen önskad mängd

Skalade räkor cirka 200-300 gram

Montering

Häll soppa i en djupa tallrikar eller skålar

Lägg på räkor och krutonger

Ringla över olja

Smaklig Spis!:)