MangoCurry doftande Kyckling & Linssoppa

När våren och värmen inte riktigt vill infinna sig så är det mumsigt gott att få lite värme från en god smakrik soppa

Riktigt lättlagad är den dessutom

Ingredienser 6-8 portioner 

1 stor Finhackad Gul lök

2 matskedar Matolja

1 1/2 matsked Mangocurry krydda Santa Maria

2 stora finhackade Vitlöksklyftor

1/2-3/4 deciliter ljus Misopasta

3 matskedar Tahini (sesampasta)

Cirka 2,3-2,5  liter Vatten

4 stycken Hönsbuljongtärningar

1 matsked finhackad färsk Ingefära

1 matsked finhackad Chili  av mediumkaraktär i valfri färg (kan uteslutas för mildare soppa)

1-2 teskedar mald torkad Gurkmeja

1/2 tesked mald torkad Koriander

300 gram tunt skivad och hackad Morot

175 gram Kycklingfilé i tunna 2 centimeters bitar

3/4 deciliter röda torkade Linser

3/4 deciliter gröna torkade Linser

Kokosmjölk från en 400 ml burk och här kan du välja om du vill ha med det hela både kokosgrädden och mjölken eller för en magrare soppa endast mjölken

Gör så här

Hetta upp oljan  i en lagom kastrull för soppan och tillsätt lök, vitlök, misopasta, tahini, mangocurry, chili, koriander, ingefära och  gurkmeja,

Stek under omrörning på medelvärme några minuter

Tillsätt vatten under fortsatt omrörning,  höj värmen något och låt koka upp

Tillsätt morötterna och de gröna linserna låt koka i cirka 20 minuter

Tillsätt de röda linserna, kycklingen och kokosmjölken och låt koka ytterligare 10-15 minuter

Servera soppan med gott bröd

Smaklig Spis!:)