Magnifico Ciabatta

Ciabatta med härligt goda smaker som bjuder upp till bästa smaklöksvals:)

Vi går direkt till receptet:)

Ingredienser 12 skivor

Ett normalstort Ciabattabröd skuren i 12 skivor

12 tunna skivor Magnificosalami som är en mycket god mild italiensk salami i stora avlång skivor

125 gram Buffelmozzarella skuren i lagom skivor/bitar att räcka till alla brödskivor

Tryffeltapenade (köpes oftast i delikatessbutiker eller som den här gången på Lidl)

200 gram tomater

50 gram urkärnade torkade dadlar (jag använder ICA eco, då jag tycker att de är goda och mjuka

1 finhackad vitlöksklyfta

6 matskedar mild god olivolja (jag brukar använda grekisk, då den ofta är mild i sin karaktär)

En handfull basilikablad

Tellicherrypepper enligt tycke och smak

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader

Lägg brödskivorna på ett bakplåtspapper i en ugnsplåt och pensla dem med lite olivolja, rosta dem lätt i ugnen

Hacka tomater och torka dem på hög effekt i mico till den mesta vätskan avdunstat och tillsätt finhackade dadlar och vitlök, bland och låt micra 1-2 minuter till och låt svalna något

Lägg ett tunt lager av tryffeltapenade på brödskivorna, salami, mozzarella, dadeltomaterna och toppa med basilika och tellicherrysvartpeppar

Njut!