Skogens guld kallas de, kantarellerna och visst är de gudomliga, både i färg och smak. Man kan använda kantareller till olika maträtter, men när de första kommer så brukar jag gräddstuva dem och äta på toast:)
Den här kantarellstuvningen fick sällskap av äpple i och vattenkrasse på toppen!:)
Om du väljer att göra en kantarellstuvning till pasta, så välj bort äpplet (ta en ett par nypor socker istället) och addera mer vitpeppar och gärna grovmalen och toppa med riven parmesan eller västerbottenost.:)
Ingredienser till 4 portioner
200 gram rensade och grovhackade kantareller
25 gram smör till stekning
1 liten finhackad gul lök
1/2 litet rött skalat och finhackat äpple
2 kryddmått finmald vitpeppar
1-2 nypor salt
2 -3 deciliter vispgrädde
2 askar vattenkrasse
Gör så här
Fräs upp smöret i en stekpanna
Lägg i den hackade löken, kantarellerna, äpple, 1 nypa salt och peppar i stekpannan och låt stekta tills vätskan reducerats
Häll nu ner 2 deciliter av grädden och låt sjuda tills stuvningen är i den konsistensen du önskar och kanske får du tillsätta den där extra decilitern med grädde med, du bedömer hur mycket sås du vill ha och smaka av om du vill ha en nypa till av saltet.:)
Toppa stuvningen med massor av klippt vattenkrasse
Njut på en toast, pasta eller kanske en köttbit