ChampinjonStuvning

Ibland vill man göra det enkelt och snabbt men ändå gott och då är champinjonstuvning perfekt, som sagt snabbt, enkel och gott. Passar på en smördeg som jag gjort här, men även som en pastasås, till en köttbit, som toast, med mer med mera……..

Så här har jag förgräddat 250 gram smördeg i en ugnsform med smörpapper i 15 minuter på 200 grader

Under tiden som smördegen förbakades gjorde jag champinjonstuvningen.

Ingredienser 4 – 8 portioner, beroende på hur den serveras, ensam med sallad eller som en del bland andra rätter eller till en köttbit……du får bedöma på egen hand här.:)

400 gram champinjoner

1 normalstor gul lök

3 matskedar smör

3 matskedar vetemjöl

1/2 – 1 tesked salt

2 deciliter vispgrädde

1 deciliter mjölk

2 kryddmått finmald vitpeppar

2 teskedar råsocker

2 teskedar sherry (har du ingen sherry, så går de utan med)

Gör så här

Skölj och hacka champinjonerna

Skala och finhacka löken

Smält smöret i stekpannan och lägg i svampen, sockret och  löken

Salta och peppra

Låt steka i 3-4 minuter

Häll över mjölet och rör runt snabbt och häll ner mjölken och fortsätt att röra runt snabbt så det inte klumpar sig och sedan i med grädden och fortsätt att röra runt tills allt mjöl har löst upp sig

Häll i sherryn

Koka i 3 minuter

Häll nu svampstuvningen över smördegen och låt det grädda ytterligare 10 minuter i ugnen

Servera med en sallad med lite syrlighet.

Smaklig måltid!