Tomatsås al la WorldTasteFusion

Här kommer en tomatsås komponerad med smaker från både det ena och andra världshörnet och riktigt god blev den.:)

Passar till det mesta gör den dessutom.:)))

Dock krävs en hel del olika ingredienser, men annars lättlagad och sköter sig själv den ungefärliga timmen den bör få småputtra på spisen.:)

Ingredienser

1 hackad gul lök

4 matskedar olivolja

4 finhackade vitlöksklyftor

4 matskedar söt sherry

1 normalstor finhackad morot

1 buljongtärning, grönsaks eller kött, valet är ditt

2 matskedar tomatpuré

1 matsked färsk hackad chili, går bra med antingen röd eller grön

4 matskedar valfri bbqsås

1-2 matskedar torkad basilika

2 teskedar torkad anchochili

2 matskedar Pontis Glassa a la soia

FullSizeRender(136)

2 teskedar harissa (chilipasta)

1 matsked råsocker

1 tesked ras-el-hanout (arabisk/marockansk kryddblandning)

Eventuellt 1-2 nypor salt, smaka och känn om du tycker att det behövs

2-3 deciliter vatten eller öl, beroende på hur länge du låter såsen koka, ju längre desto mer vätska

Gör så här

Hetta upp olivoljan i en gryta eller kastrull och lägg i lök och morot och låt det fräsa ett par minuter

Tillsätt vitlök, chili,ras-el-hanutkrydda, anchochili, tomatpuré, harissa, råsocker, Pontisoja, basilika och bbqsås och låt fräsa någon minut till

Häll nu i de krossade tomaterna, buljongtärningen, sherry och hälften av vattnet/ölen och rör runt

Låt små puttra i minst 1 timme på strax under medelvärme och rör och tillsätt vatten/öl efter hand