Nudelsallad med Rostbiff

Idag kände jag för lite fräsch mat, så det fick bli en bönnudelsallad med rostbiff och massor med goda grejer och massor med smak.:)

Det här är en superenkel måltid att göra!

Ingredienser 4 portioner

200 gram bön eller risnudlar de tunnaste varianterna

300 gram strimlad rostbiff. Går fint med den du köper skivad  i delikatessen, men i lite tjockare skivor

200 gram broccoli

100 gram frysta sockerärtor

200 gram körbärstomater

4 salladslökar

1 knippe pak Choi

100 gram bladspenat färsk eller fryst

1 matsked hackad färsk ingefära

4 matskedar sweet chillisås

1 matsked japansk soja

4 matskedar sesamolja

2 matskedar sambal oelek

100 gram rostade pecannötter (du kan rosta dem på egen hand)

Gör så här

Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner nudlarna, låt dem ligga i vattnet i cirka 2 minuter, sila av dem och skölj dem kalla med under kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Klipp dem i mindre bitar, då det är enklare att äta och blanda med resten av ingredienserna

Blanda soja, sweet chilisås, ingefära, sesamolja, sambal oelek

Strimla rostbiffen och lägg ner i marinadsåsen

Broccolin sköljer du om den är färsk och sedan delar eller skivar du den, du kan välja om du vill koka den eller ha den råkrispig och lägger ner tillsammans med rostbiffen

Sockerärtorna tinas upp

Skala och hacka ingefäran (finns att köpa fryst färdighackad)

Skölj och dela tomaterna i 2 delar

Om spenaten är fryst, så tinar du den, annars sköljer du den färska

Skölj och skiva pak choi i ganska grova bitar

Blanda nu i alla grönsaker och pecannötterna med rostbiffröran. Låt den stå en 15 minuter i kylen innan servering

Ät med chopsticks, det är godare en med gaffel och kniv till den här typen av mat, tycker jag.:)

Smaklig spis!:)