Idag kände jag för lite fräsch mat, så det fick bli en bönnudelsallad med rostbiff och massor med goda grejer och massor med smak.:)
Det här är en superenkel måltid att göra!
Ingredienser 4 portioner
200 gram bön eller risnudlar de tunnaste varianterna
300 gram strimlad rostbiff. Går fint med den du köper skivad i delikatessen, men i lite tjockare skivor
200 gram broccoli
100 gram frysta sockerärtor
200 gram körbärstomater
4 salladslökar
1 knippe pak Choi
100 gram bladspenat färsk eller fryst
1 matsked hackad färsk ingefära
4 matskedar sweet chillisås
1 matsked japansk soja
4 matskedar sesamolja
2 matskedar sambal oelek
100 gram rostade pecannötter (du kan rosta dem på egen hand)
Gör så här
Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner nudlarna, låt dem ligga i vattnet i cirka 2 minuter, sila av dem och skölj dem kalla med under kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Klipp dem i mindre bitar, då det är enklare att äta och blanda med resten av ingredienserna
Blanda soja, sweet chilisås, ingefära, sesamolja, sambal oelek
Strimla rostbiffen och lägg ner i marinadsåsen
Broccolin sköljer du om den är färsk och sedan delar eller skivar du den, du kan välja om du vill koka den eller ha den råkrispig och lägger ner tillsammans med rostbiffen
Sockerärtorna tinas upp
Skala och hacka ingefäran (finns att köpa fryst färdighackad)
Skölj och dela tomaterna i 2 delar
Om spenaten är fryst, så tinar du den, annars sköljer du den färska
Skölj och skiva pak choi i ganska grova bitar
Blanda nu i alla grönsaker och pecannötterna med rostbiffröran. Låt den stå en 15 minuter i kylen innan servering
Ät med chopsticks, det är godare en med gaffel och kniv till den här typen av mat, tycker jag.:)
Smaklig spis!:)