Potatissallad är enkelt att förbereda till festen och buffén och fungerar alltid till grillat och lyfter vardagskorven till feststämning.:)) Här är en potatissallad som har lite extra touch med smak och färg från ajvar.
Till denna potatissallad har jag valt att rosta färsk potatis med lite smör och salt tills de blir gyllenbruna
Ingredienser 4 portioner
500 gram färsk potatis (fungerar givetvis med vanlig potatis med)
2 teskedar salt
25 gram smör
100 gram surkål
1 deciliter majonäs
1/2 deciliter cremé fraiche ica selection eller smetana
1 1/2 deciliter mild ajvar (fungerar med stark med om man vill ha lite hetta i)
1-2 teskedar tellicherry svartpeppar gärna Santa maria, då den är mild och rund i smaken
1 deciliter gräslök eller charlottenlöksblast
Gör så här
Skrubba potatisen och dela den i den storlek som du vill och lägg dem i en ugnsform tillsammans med smöret och salt
Låt gå i ugnen i cirka 25 minuter på 225 grader eller tills de är gyllenbruna och låt svalna
Blanda majonäsen, creme fraiche, ajvar, svartpeppar och gräslöken
Krama ur surkålen ordentligt så den blir nästan torr och blanda ner den i ajvarröran (du behöver inte kasta vätskan, då den går fint att ha till ett brödbak):)
Tillsätt potatisen när den har svalnat och blanda
Färdigt!
En fetaostsallad med härliga Kalamata oliver passar fint till!:)
Smaklig Spis!:)