Potatissallad finns ju i hur många varianter som helst och den kan ju med fördel anpassas i smakerna beroende på vad man ska ha till. Här är en potatissallad som passar till korv med mera förstås.:)
Ingredienser 8 -10 port
800 gram kokt tärnad potatis
2-3 matskedar salt
1 burk eller paket avrunna svarta bönor
4 små hackade salladslökar
200 gram inlagd hackad paprikafilé
1 liten burk majs
3 deciliter cremé fraiche
2 dl majonäs
1 msk råsocker
4 matskedar bostongurka
2 matskedar senap (ta den du tycker är god)
1/2 matsked grovmalen vitpeppar
Spara lite majs, bönor, salladslök och paprika till garnering av potatissalladen.
Gör så här
Koka potatisen i välsaltat vatten 2 – 3 matskedar, du kan välja själv om du tärnar potatisen före eller efter kokning, Tärningarna kan vara ungefär 1-3 centimeter i storlek.
Häll av vattnet och låt potatisen bli kallna
Blanda cremé fraiche, majonäs, råsockret, bostongurka, vitpeppar och senap i en stor skål
Tillsätt de kalla potatistärningarna och rör runt så smeten kommer runt alla potatistärningarna
Sedan tillsätter du majs, svarta bönor, paprikan och salladslöken och rör runt det.
Toppa med det du sparade av grönsakerna.
Smaklig spis!