Potatissallad med Ramslök

Potatissallad passar superbra till allt möjligt och kan varieras hur mycket som helst. Här är en vår/sommarsäsongsbetonad sådan med bland annat ramslök som har en smak av mild vitlök och gräslök och relativt lite mängd ger mycket och god smak. En favorit här kan jag säga, så det blir väl en drös recept med ramslök här under sommaren kanske.:) Finns redan ramslöksmajonäs här på bloggen.:)

Ingredienser 6-8 port

800 – 1000 gram potatis

2-3 matskedar salt

4  hackade salladslökar

50 gram grovhackad ramslök

3 deciliter cremé fraiche

2 deciliter majonäs

1/2 matsked råsocker

4 matskedar bostongurka

6 konserverade kronärtskockor som du delar i 2 cm stora bitar

10-20 lätt ugnstorkade cocktailtomater, beroende på storlek ( se *recept på ugnstorkade tomater och halvera tiden i ugnen)

100 gram sockerärtor

100 gram broccoli

1/2 matsked grovmalen svartpeppar

Gör så här

Koka potatisen med saltet, låt dem kallna helt.

Koka broccolin och skär buketterna i 3- 4 centimeter stora bitar

Skär potatisen i 2-3 centimeter stora bitar

Blanda ihop majonäs, cremé fraiche, bostongurka, råsocker och svartpeppar

Vänd ner de kalla potatisbitarna i majonäsblandningen

Skiva salladslöken i tunna skivor och blanda runt med potatisen

Blanda ner ramslöken,  kronärtskockorna, broccolin, tomaterna och sockerärtorna.

Smaklig måltid!