Potatissallad passar superbra till allt möjligt och kan varieras hur mycket som helst. Här är en vår/sommarsäsongsbetonad sådan med bland annat ramslök som har en smak av mild vitlök och gräslök och relativt lite mängd ger mycket och god smak. En favorit här kan jag säga, så det blir väl en drös recept med ramslök här under sommaren kanske.:) Finns redan ramslöksmajonäs här på bloggen.:)
Ingredienser 6-8 port
800 – 1000 gram potatis
2-3 matskedar salt
4 hackade salladslökar
50 gram grovhackad ramslök
3 deciliter cremé fraiche
2 deciliter majonäs
1/2 matsked råsocker
4 matskedar bostongurka
6 konserverade kronärtskockor som du delar i 2 cm stora bitar
10-20 lätt ugnstorkade cocktailtomater, beroende på storlek ( se *recept på ugnstorkade tomater och halvera tiden i ugnen)
100 gram sockerärtor
100 gram broccoli
1/2 matsked grovmalen svartpeppar
Gör så här
Koka potatisen med saltet, låt dem kallna helt.
Koka broccolin och skär buketterna i 3- 4 centimeter stora bitar
Skär potatisen i 2-3 centimeter stora bitar
Blanda ihop majonäs, cremé fraiche, bostongurka, råsocker och svartpeppar
Vänd ner de kalla potatisbitarna i majonäsblandningen
Skiva salladslöken i tunna skivor och blanda runt med potatisen
Blanda ner ramslöken, kronärtskockorna, broccolin, tomaterna och sockerärtorna.
Smaklig måltid!