De flesta har nog ätit potatisbullar någon gång, då man har haft några överblivna kokta potatisar i kylskåpet och det är alltid gott, tycker jag då och jag brukar som oftast ha lite bacon och lingonsylt till, men man kan ju göra det lika eller ännu godare, annorlunda i varje fall, med helt andra smakkompisar som räkor, koriander och sweet chilisås
Och att dessutom blanda aprikosmarmelad i sweet chilisåsen och servera en sallad av riven gurka och strimlad endiv, well vi har en vardagshit tror jag minsann.:))
Ingredienser 2 portioner
500 gram kokt skalad potatis
200 gram skalade räkor
2 ägg
2 kryddmått finmald vitpeppar
1/2 deciliter finhackad koriander
50 gram smör
Eventuellt extra salt i smeten
1/2 deciliter sweet chilisås
1/2 deciliter aprikosmarmelad St, dalfour eller likvärdig
300 gram grovriven gurka
100 gram strimlad endiv
Gör så här
Mosa den kokta potatisen med en potatisstamp och om potatisen är nykokt så låt den svalna något innan du tillsätter äggen
Hacka räkor och koriander
Blanda ner äggen och vitpeppar i potatismoset
Tillsätt räkor och koriander och blanda runt
Forma till potatisbullar och stek i smöret på dryg medelvärme i 5-6 minuter per sida
Blanda sweet chilisåsen med aprikosmarmeladen
Blanda gurkan med endiven
Servera
Smaklig spis!:)