KantarellPotatisPaté med Sherry

Potatispaté eller potatisgratäng, kan man variera i oändlighet efter tycke, smak och tillfälle

Här är en potatispaté med kantareller i var enda tugga utan att behöva jättemycket kantareller med ett litet smartknep

Häng med så får du veta……….

Recept 4-5 portioner

600 gram skalad och tunt skivad potatis (skala med osthyvel eller i matberedare)

100 gram rensade och delade kantareller

100 gram hackad gul lök

3 matskedar smör

1,25 tesked salt

2 deciliter vispgrädde

1/2 deciliter cremé fraiche

1/2 deciliter halvtorr sherry

2 kryddmått finmald vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225grader

Stek kantareller och lök i en stekpanna med smöret på medelvärme tills löken mjuknat

Du kan om du vill ta av lite av steket, om du vill garnera med det innan du tillsätter resten av ingredienserna

Tillsätt sherry, grädde, cremé fraiche, salt och vitpeppar och låt koka ihop ett par minuter

Mixa det hela med en stavmixer till en slät smet

Lägg potatisskivorna i en lämplig ugnsform

Häll över gräddblandningen och försök att få ner det ordentligt i potatisen, går fint att röra runt det hela med rena händer och platta till lite efteråt

Låt gå i ugnen i cirka 35-40 minuter eller tills du känner att potatisen är färdig

Lägg folie på om du ser att den börjar få den färg den ska ha, innan den är helt färdig

Garnera eventuellt med lite kantarellstek och lite finhackad chili, eller något annat som du tycker är lämpligt 🙂

Smaklig Spis!:)