Stuvade Makaroner

Stuvade makaroner, behövs mer presentation?:)))

Men vet att det görs på lite olika vis och inget sätt är fel, så länge man tycker att det är gott, men det kan ju vara mer eller mindre gott.:))

Så testa gärna mitt recept!:)))

Bechamelsåsen till stuvade makaroner är samma som den till lasagne men för undantag för osten. Viktigt är att smör,mjöl och finriven muskotnöt får puttra ihop till nötighet på 75% av spisens kapacitet, den ska bli härligt gyllene och dofta fantastiskt, då sänker man spisen till 50% av kapaciteten eller lite lägre och börjar hälla i mjölk och grädde pö om pö och vispar

Ingredienser 4 portioner

Makaroner och gärna Kungsörnens gammeldags sådana

Ta mängd makaroner, salt och vatten och koka enligt paketets instruktion

Bechamelsåsen

50 gram smör

4 strukna matskedar vetemjöl

4 deciliter fullfet mjölk

1 deciliter vispgrädde

2 nypor socker

1/4-1/2 tesked finriven muskot

1/2 -1 tesked salt

2 teskedar grovmald vitpeppar, gillar du vitpeppar som jag gör, så kan du ta en tesked till

Gör så här

Smält smör och blanda ner mjölet och den finrivna muskotnöten och låt puttra ihop till nötighet på 75% av spisens kapacitet, den ska bli härligt gyllene och dofta fantastiskt, då sänker man spisen till 50% av kapaciteten eller lite lägre och börjar hälla i mjölk och grädde pö om pö och vispar. Ingen brådska, bättre att det får ta sin tid för den att koka upp, än att den blir bränd………

Tillsätt salt, socker och vitpeppar, vispa och låt småkoka ett par minuter