Tacopaj a la LCHF

Jag gillar de flesta typer av mat och kan i perioder välja att laga mat med färre kolhydrater eller ibland också färre kalorier än vad jag vanligtvis lagar, men jag tummar aldrig på smaken, det måste smaka gott.

Här har jag gjort en tacopaj med köttfärs och ett pajskal med bland annat mandelmjöl, bönor och ost

Ingredienser 4 portioner paj

Pajdeg

30 gram rumstempererat smör

150 gram finriven gärna lagrad ost av typ herrgård, cheddar, präst eller liknande

1.5 deciliter mandelmjöl

100 gram bönor eller kikärtor på burk

1 matsked smetana

Gör så här

Mixa bönor med smör och smetana till en slät smet med en stavmixer

Blanda ner mandelmjöl och ost

Låt smeten vila i kylen i 15 minuter

Klä en pajform och förgrädda pajdegen i cirka 4-5 minuter på 225 grader

Pajdegen kan komma att dra ner sig en aning i formen, men det blir gott ändå.:)

Köttfärsen

400 gram oxfärs

2 matskedar olja eller smör

2 nypor salt

1/2 tesked spiskummin

1 tesked anchochili

1 tesked paprikapulver

1 tesked lökpulver

2 teskedar tomatpuré

1/4 tesked grovmald vitpeppar

1/2 tesked sötma (jag använde ICA:s steviaströ)

Gör så här

Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek ihop alla ingredienser

Äggstanning

2 ägg

50 gram vitlöksfärskost

2-3 matskedar vispgrädde

1 kryddmått finmald vitpeppar

Gör så här

Vispa ihop alla ingredienser

Övriga ingredienser

8 skivor ost

Eventuellt grönsaker eller oliver till pajen

Montering av pajen

Ostskivorna i botten på pajen

Köttfärssteket

Äggstanningen

Och eventuella grönsaker

Grädda pajen på 175 grader i cirka 15-20 minuter eller tills att du ser att äggstanningen stelnat

Servera med en sallad och gott till är även en vitlöksdressing