Paj med Grönsaker, Pecorinoost och Lax

Ibland är man så sugen på paj och just paj kan man ju variera i oändlighet med innehåll och topping. Här är ett recept på en paj som jag tycker är riktigt god, och där jag valt att göra pajen i små formar, vilket är praktisk och fantastiskt bra och ser snyggt ut till Buffé.

Ingredienser

6 små pajer

Pajfyllning

50 gram fänkål

6 cocktailtomater

1-2 kronärtskockor, beroende på storlek

Pecorinoost 1-2 teskedar per paj

6 skivor lax och några socker ärtor eller något annat som du tycker är gott att toppa pajen med

Gör så här

Hacka grönsakerna i ca 1 cm stora bitar och ugnsrosta dem ca 10 minuter på 175 grader

Äggstanning

Vispa ihop

1 ägg

1/4 deciliter cremé fraiche

2 matsked finhackad dill

1 kryddmått finmald vitpeppar

Pajdeg

50 gram rumstempererat smör

1 matsked cremé fraiche

1 1/4 deciliter vetemjöl

1 matskediskallt vatten

Gör så här

Blanda smöret med cremé fraiche och sedan vetemjöl och sist vatten

Degen ska vara åt det lite lösare hållet, alltså ingen deg som du kavlar

Klä formar med degen och låt gärna degen gå lite över kanten, då den kryper lite i ugnen

Förgrädda i ugnen på ca 175 grader i ca 6 minuter.

Montering

Lägg pecorinoosten i botten på de förgräddade pajerna

Grönsakernas tur

Äggstanningen och grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter

Toppa pajerna med kallrökt lax eller annat som du valt och servera med en god sallad

Smaklig Spis!