Rotmos

Rotmos är ju ohyggligt gott, tycker jag. och nyttigt dessutom. Den här rotmosen görs nästan enbart på kålrötter och morötter med en liten inblandning av potatis

Inget smör och ingen grädde…….ja tänk jag lagar mat utan dessa komponenter, men rotmos blir till skillnad från potatismos godast så

Superenkelt att göra och fungerar att frysa in

Gott till rotmos är ju korv eller någon typ av fläskkött och den här gången så hade jag en härlig fransksmakande pulledpork på tallriken och även riven parmesan till rotmosen, vilket var en riktig höjdare.:) Den pulledporken finns även den här på bloggen.:)

När du gör detta receptet på rotmos, så använder du måttstocken 40% kålrötter, 40% morötter och 20% potatis

Till varje kilo används 3 grönsaksbuljongtärningar och eventuellt  salt och grovmald vitpeppar efter smak

Gör så här

Skala och skär kålrötter, morötter och potatis i mindre bitar

Lägg allt hack i en lämplig kastrull och häll i vatten så det täcker

Lägg ner buljongtärningar enligt ovan och låt koka tills allt är mjukt

Häll av buljongvattnet (spara gärna på det, då det är en fin bas till en god soppa):)))

Börja med att stampa rotfrukterna med en stamp och sedan i slutet köra lite med stavmixer, då det endast är lite potatis i så går det bra, men aldrig med potatismos då det blir klister.

Peppar och salta efter smak

Smaklig spis!:)