Wrapbröd

Wrap, ett bröd som man fyller med det man tycker är gott och rullar eller viker ihop. Finns ett flertal olika varianter som man kan köpa färdiga och så kan man göra själv, så här kommer mitt recept på wrapbröd, som  jag tycker är goda.

Ingredienser 8 stora bröd

Har du en matberedare så använd den!:)

4 deciliter vatten

20 gram färsk jäst

1/2 deciliter grädde

1 tesked salt

7+1 deciliter vetemjöl

1 matsked socker

Gör så här

Häll ner 1 deciliter vatten i en stor bunke

Smula ner jästen och vispa runt till den löst sig

Häll ner resterande vatten, grädde, salt och socker och vispa

Häll ner vetemjöl, 1 deciliter i taget och vispa tills det blir så pass tjockt att det inte går att vispa längre, då byter du redskap till en slev eller liknande och fortsätter att röra runt och när smeten börjar bli en deg, då vänder du upp den på ett mjölat underlag och knådar degen i minst 10 minuter. Degen ska vara ganska fast men ändå mjuk och följsam när den är färdig att jäsas i 20 minuter.

Dags att kavla ut eller om du har en pizzabagares talang att kunna jonglera med degen, så gör du det:)) Vad du gör så gör det så tunt du kan, ungefär som en pizzabotten i tjocklek, tunn alltså.

Kavla på ett mjölat bakbord eller på bakplåtspapper eller siliconplatta. Kalva dem i den storleken som du tycker är lagom till vad du ska ha bröden till.

Grädda i 4-5 minuter i 225 grader

Ta ut och lägg på en handduk och varva bröd handduk, bröd handduk, så håller de sig mjukare.

Jag viker mina wrapbröd så här: Lägg på av lagom mängd vad du vill ha på brödet, men lägg inget på de sista 4-5 cm i basen av brödet för den biten ska du vika upp för att slippa så mycket spill. När den biten är uppvikt så lägger du nu över sidorna omlott över maten. Du kan också rulla ihop den. Svep gärna lite papper eller plast runt basen för ytterligare bekvämlighet i ätandet.:)

Det jag hade i mina wraps var, curry och cayennekryddade kycklingfiléer som stektes i smör och sedan tillsammans med sallad, tzatziki (finns recept här på bloggen),tomater, saltgurka, röd lök, salladslök och sambal oelek fick göra wrapen komplett denna gången. Men man kan ju variera en wrap i oändlighet, kan jag tycka, så kör på.:)))

Smaklig Måltid!:)