Mmmmm, det här blev gott om jag får säga det själv!:)))
Kycklingpytt med smaker av vitlök, mejram, persilja, paprika, sidfläsk och röd kittost som agerar fyllning i stora skogs champinjoner
Att äta till, ett potatismos och jag rekommenderar då förstås något av mina recept på potatismos som även det finns här på bloggen. Antingen grund receptet eller den lite lyxigare varianten med tryffel passar fint till dessa champinjoner.:)
Ingredienser 2 portioner
6 stycken stora skogs champinjoner
1 hackad kycklingfilé
1/2 tesked salt
50 gram finhackad röd paprika
50 gram finhackad lättrökt fläsk utan svål
50 gram röd kittost (jag använde Castellos Marqouis)
1/2 tesked färsk repad mejram
3 teskedar hackad kruspersilja
50 gram finhackad gul lök
2 kryddmått grovmalen vitpeppar
1 matsked smör till stekning
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader
Hetta upp smöret i en stekpanna
Lägg ner fläsket, kyckling och saltet och låt fräsa under omrörning i cirka 3 minuter på lite högre än medelvärme
Skölj och ta bort foten från champinjonerna och hacka även den
Tillsätt resterande ingredienser (utom kittosten) + champinjonsfotshacket och stek på medelvärme,i cirka 6 minuter
I slutet av stekningen tillsätter du kittosten i bitar som fördelas runt i hela pannan , stäng av spisen, rör runt till osten har smält och fördelat sig väl med kycklingen
Fyll champinjonerna med det varma kycklingfräset
Placera de fyllda champinjonerna i en ugnsform och låt dem ugnsbakas i cirka 7-8 minuter
Och som sagt, servera gärna ett gott potatismos till.:)
Färdigt att njutas!:)