Ugnsbakade Champinjoner med Kittostsvängd Kyckling

Mmmmm, det här blev gott om jag får säga det själv!:)))

Kycklingpytt med smaker av vitlök, mejram, persilja, paprika, sidfläsk och röd kittost som agerar fyllning i stora skogs champinjoner

Att äta till, ett potatismos och jag rekommenderar då förstås något av mina recept på potatismos som även det finns här på bloggen. Antingen grund receptet eller den lite lyxigare varianten med tryffel passar fint till dessa champinjoner.:)

_MG_2745

Ingredienser 2 portioner

6 stycken stora skogs champinjoner

1 hackad kycklingfilé

1/2 tesked salt

50 gram finhackad röd paprika

50 gram finhackad lättrökt fläsk utan svål

50 gram röd kittost (jag använde Castellos Marqouis)

1/2  tesked färsk repad mejram

3 teskedar hackad kruspersilja

50 gram finhackad gul lök

2 kryddmått grovmalen vitpeppar

1 matsked smör till stekning

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader

Hetta upp smöret i en stekpanna

Lägg ner fläsket, kyckling och saltet och låt fräsa under omrörning i cirka 3 minuter på lite högre än medelvärme

Skölj och ta bort foten från champinjonerna och hacka även den

Tillsätt resterande ingredienser (utom kittosten) + champinjonsfotshacket och stek på medelvärme,i cirka 6 minuter

I slutet av stekningen tillsätter du kittosten i bitar som fördelas runt i hela pannan , stäng av spisen, rör runt till osten har smält och fördelat sig väl med kycklingen

Fyll champinjonerna med det varma kycklingfräset

Placera de fyllda  champinjonerna i en ugnsform och låt dem ugnsbakas i cirka 7-8 minuter

Och som sagt, servera gärna ett gott potatismos till.:)

Färdigt att njutas!:)