Lingon & KorianderKyckling med Chilisting

Här är ett smakmöte som blev härligt lyckat, tycker jag och enkelt att göra och passar till mångt och mycket

Kycklingen är i tunna skivor och går att köpa färdig skivade om man vill det eller så skivar man själv, valet är ens eget

Det går dessutom snabbt att tillaga denna rätten

Ingredienser 4 portioner

4 kycklingfiléer i tunna skivor

2 deciliter lingonsylt

6-8 matskedar finhackad koriander (fungerar fint med färdighackad/fryst)

Finhackad röd chili enligt egen önskan om styrka (går bra med fryst färdighackad)

4 kryddmått finmald vitpeppar

2 teskedar lökpulver

Knappt 1 1/2 tesked salt

Smör och olja till stekning

4-8 skivor rökt skinka

Gör så här

Blanda ingredienserna och lägg ner kycklingskivorna i det hela och massera runt kycklingen så alla skivor får ta del av blandningen

Stek på medelvärme i cirka 3 minuter per sidan. Tiden är lite beroende på hur tjocka skivorna är, så här får du bedöma själv vad som är lagom

Den här kycklingen passar fint med det mesta, men potatisrätter gör nog sig bäst till och den rökta skinkan är pricken över I:et

Smaklig Spis!:)