KycklingKalops med Apelsin och Salvia

En riktigt god variant av kalops med upplyftande smak av apelsin och salvia som inte är dominerande i smak men ändå mycket lyftande för rätten

Enkelt och snabblagat

Ingredienser 5-6 portioner

800 gram kycklinglårfilé

2 stora gula skivade lökar

2 stora slantade morötter

2 matskedar finhackad färsk salvia

6 matskedar kikoman soja

1-2 teskedar colloritsoja

2-3 teskedar grovmald kryddpeppar

1 tesked grovmald vitpeppar

1 grönsaksbuljongtärning

5 lagerblad

5 deciliter vatten

2-3 matskedar brun maizenaredning

Saften från 1 apelsin

3 matskedar smör

1 tesked salt

Gör så här

Dela kycklinglåren i 3 bitar per lår

Fräs på dem i smöret med pepparn

Lägg ner löken i grytan

Häll på vatten och tillsätt morotsslanarna, lagerblad, buljong, soja, collorit, salvia och apelsinsaften och låt sjuda tills morötterna är färdiga

Häll nu i maizena och rör runt

Servera gärna med kokt potatis som du sedan mosar lätt och tillsätter en liten klick smör per potatis och sedan strössla med feta ost och rödbetor förstås:)

Smaklig Spis!:)