Gruyéreostfylld MajsKycklingfilé

Ja herre du skapare vad det är gott med majskyckling, den är saftigare och mer smakrik än ”vanlig” kyckling och att fylla den med en riktigt god gryéreost, rökt skinka och lite ruccola, panera och steka den i en rejäl dos smör, ja jisses och mums på den!:)))

Ingredienser 4-6  personer (beroende på vem man är)

1 kilo majskycklingfilé

100 gram gruyéreost

Cirka 10 påläggsskivor god rökt skinka

Cirka 30 gram ruccola (blir ganska mycket, då det är fjäderlätt)

2 ägg

3-4 deciliter ströbröd eller mandelmjöl

3 kryddmått finmald vitpeppar

60 gram smör till stekning

2 matskedar neutralolja till stekningen

Inget salt behövs, då både osten, skinkan och smöret har bra med sälta i sig

Gör så här

Skär igenom kycklingfiléerna till  tre platta skivor per filé och para ihop de skivor som matchar med varandra i storlek

Vispa äggen fluffiga och tillsätt vitpeppar

Häll upp ströbrödet eller mandelmjölet på en tallrik

Lägg skinka, skivad gruyéreost och cirka 10 ruccolablad på en av de kycklingskivorna, lägg en kycklingfilé över och håll ihop det medan du doppar i ägg på båda sidor och sedan i ströbrödet

Stek på medelvärme i cirka 15 minuter, vänd efter halva tiden

Servera gärna med min goda potatisgratäng med sherry som finns som recept här på bloggen med.:))

Och en god rödvinbär eller havtornsgelé.:)