Grilla , grilla, grilla, så gott gott gott!:)
Här har vi grillade kycklingfiléer som har fått gosa runt i en marinad av turkisk yoghurt, mynta, salt, vitlök och honung, där min äldsta dotter Anna som även hon är smak och mat intresserad som sin mamma kom med smakidén och den nappade jag på förstås och den passade som handen i handsken till vattenmelonsalladen jag valde att göra till.
Ingredienser 4 portioner
600 gram kycklingfilé eller mer om ni gillar protein 🙂
3 deciliter turkisk yoghurt 10% (den är bra då den är tjock stannar fint kvar på och suger långsamt in och mörar kycklingen när du grillar)
1 deciliter hackad eller mortlad mynta
3 matskedar god flytande honung
1-1 1/2 tesked salt
1 stor riven solovitlök eller 4 stora rivna vitlöksklyftor
Gör så här
Blanda alla ingredienserna i en skål och lägg sedan ner kycklingfiléerna och massera in youghurtröran ordentligt
Se till att alla filéer är täckta med yoghurten och plasta sedan skålen och ställ i kylskåpet i 2 timmar innan det är dags att grilla dem
Tänd grillen och lägg på kycklingen med mycket av yoghurten kvar på
Grilla i cirka drygt 7 minuter per sida, men mät med en termometer, 70-72 grader då är kycklingen färdig och mät temperaturen i mitten och tjockaste delen av filéen
Försök att inte ha för hög värme på grillen
Jag körde mina filéer på direkt grillning med noga passning
Går även att köra dem indirekt och grilla upp lite färg någon minut på direkt.
Receptet på vattenmelonsalladen hittar ni under receptet för den här på bloggen.:)
Lycka till och smaklig spis!:)