Här har vi en grillad kyckling som slår det mesta i smak, ja den Är himmelsk!:):):)
Ingredienser 4 -5 portioner
Kyckling 1,3 – 1,5 kilo
1 deciliterhot tomatsalsa
4 tunna skivade och strimlade skivor Salami Ventricina (stark salami)
1 deciliter sweet/chipolte bbqsås
1 riven vitlök
50 gram rumstempererat smör
1-2 tesked salt
2 teskedar grovmalen svartpeppar, helst Tellicherry Black Pepper
1 tesked grovmalen vitpeppar
1 matsked Grillkrydda (bannlyst som oftast, men här ger den en utmärkt touch)
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser utom salamin i en skål
Använd nu dina rena händer till att applicera blandningen under skinnet på kycklingen och utanpå
Stoppa in salamin under skinnet den med
Bind upp benen och vingarna med steksnöre
Placera kycklingen helst på ett rotisserie, men fungerar på ett galler med, men då får du vända kyckling manuellt ganska ofta.
Tillaga på ca 200 grader i 45 min/per kilo kyckling eller tills kycklingen uppnått en temperatur på minst 70 grader i bröstet eller 82 grader inne vid lårbenet.
Servera gärna med härlig dressing, finns recept på en Ramslökdressing här på bloggen som passar fint till.
Det mesta passar till den här kycklingen, ris, bulgur, quinoa, någon form av potatis, pasta, sallader med mera………….
Njut!