Fader Estons himmelska kyckling

Här har vi en grillad kyckling som slår det mesta i smak,  ja den Är himmelsk!:):):)

Ingredienser 4 -5 portioner

Kyckling 1,3 – 1,5  kilo

1 deciliterhot tomatsalsa

4 tunna skivade och strimlade skivor Salami Ventricina (stark salami)

1 deciliter sweet/chipolte bbqsås

1 riven vitlök

50 gram rumstempererat smör

1-2 tesked salt

2 teskedar grovmalen svartpeppar, helst Tellicherry  Black Pepper

1 tesked grovmalen vitpeppar

1 matsked  Grillkrydda (bannlyst som oftast, men här ger den en utmärkt touch)

Gör så här

Blanda ihop alla ingredienser utom salamin i en skål

Använd nu dina rena händer till att applicera blandningen under skinnet på kycklingen och utanpå

Stoppa in salamin under skinnet den med

Bind upp benen  och vingarna med steksnöre

Placera kycklingen helst på ett rotisserie, men fungerar på ett galler med, men då får du vända kyckling manuellt ganska ofta.

Tillaga på ca 200 grader i 45 min/per kilo kyckling eller tills kycklingen uppnått en temperatur på minst 70 grader i bröstet eller 82 grader inne vid lårbenet.

Servera gärna med  härlig dressing, finns recept på en Ramslökdressing här på bloggen som passar fint till.

Det mesta passar till den här kycklingen, ris, bulgur, quinoa, någon form av potatis, pasta,  sallader med mera………….

Njut!