RågskålsTacos

De här små rågskålarna från Linkosou är riktigt goda och speciellt om de rostas en stund i ugnen. De passar till att fyllas med det mesta, ex skinkröra, tonfiskröra, olika former av tapenade och som små ugnsgratinerade taconachos passar de helt utmärkt och kan ju med fördel serveras som förrätt eller mingelrätt eller så kör man hela fredagstacos köret med dem.

Ingredienser

1 påse rågskålar/chips

300 gram nötfärs

1 tesked milt paprikapulver

1/4 tesked rökt paprikapulver

1/4 tesked mald spiskummin

Chili eller Cayennepeppar efter smak

1/2 tesked torkad oregano

1 riven vitlöksklyfta

1-2 nypor salt

2 matskedar tomatpuré

1 nypa socker

2-3 matskedar olja till stekning

200 gram lagrad finriven ost till fyllning i rågskålarna

1 liten burk majs till topping

Eventuellt en liten klick  yoghurt/cremé frachie eller en god guacamole på toppen (guacamole kan du hitta som recept här på bloggen med) :))))

Att lägga dem på någon form av bladsallad, så som bladspenat, mache, ruccola eller annat gör att det ser lite snyggare ut till servering, men ska de stå ett tag som vid buffé eller mingel så se till så att salladen är torr innan du lägger på skålarna, annars kan de bli blöta och det är ju inte gott

Gör så här

Hetta upp oljan och fräs på kryddorna och lägg sedan ner köttfärsen och vitlöken, stek och finfördela köttfärsen under stekningen

Ner med tomatpurén , salt och socker, rör runt ordentligt och stek några minuter till

Fördela hälften av osten i botten på skålarna och en tesked av köttfärsen och toppa med lite ost och gratinera i cirka 7-10 minuter på 200 grader i ugnen, dock efter halva tiden så lägger du på majsen

Mumsig Spis!