Persiljejärpar

Järpar är gott till det mesta och kan varieras på många olika vis, men dessa här är gjorda med skinkfärs och persilja.

Ingredienser 6 portioner

1 kilo mager skinkfärs

1 ägg

1 deciliter ströbröd

1 decilitergrädde

2 deciliter vatten

2 tesked salt

1 matsked lökpulver

1 liten finriven gul lök

2 tesked grovmalen vitpeppar

4 matsked bostongurka eller hackad ättiksgurka

1 matskedsenap

1 stor kruka persilja som du hackar

Gör så här

Häll ner vatten, senap och grädde i en bunke tillsammans med ägget och vispa ihop

Tillsätt ströbrödet och låt svälla någon minut

Lägg i skinfärsen, kryddorna, den rivna löken, bostongurkan och en hackade persiljan. Använd gärna dina händer och kläm och knåda in alla smaker i färsen.

Forma till ovala järpar och stek i rikligt med smör och lite rapsolja på medelvärne i ca 15-17 min.

Smaklig spis!