Järpar är gott till det mesta och kan varieras på många olika vis, men dessa här är gjorda med skinkfärs och persilja.
Ingredienser 6 portioner
1 kilo mager skinkfärs
1 ägg
1 deciliter ströbröd
1 decilitergrädde
2 deciliter vatten
2 tesked salt
1 matsked lökpulver
1 liten finriven gul lök
2 tesked grovmalen vitpeppar
4 matsked bostongurka eller hackad ättiksgurka
1 matskedsenap
1 stor kruka persilja som du hackar
Gör så här
Häll ner vatten, senap och grädde i en bunke tillsammans med ägget och vispa ihop
Tillsätt ströbrödet och låt svälla någon minut
Lägg i skinfärsen, kryddorna, den rivna löken, bostongurkan och en hackade persiljan. Använd gärna dina händer och kläm och knåda in alla smaker i färsen.
Forma till ovala järpar och stek i rikligt med smör och lite rapsolja på medelvärne i ca 15-17 min.
Smaklig spis!