Oreganofärsbullar med Fetaostmascarpone i Tomatsoppesås

Vardagsmat ja det behövs många tips och recept på det och gärna lite snabba sådana och förstås utan att ge avkall på smakerna

Här är ett snabbt och relativt enkelt recept på nötfärsbullar med oregano och fyllda med fetaost med mascarpone,  stekta och sedan småkokta i en tomatsoppesås. Ja det är en tillpiffad sås gjord med Heinz tomatsoppa på burk, ja ibland är det behövligt med snabba vardagsgenvägar.:)

Ingredienser 4 portioner 12-14 bullar

500 gram oxfärs

2 teskedar torkad oregano

1/2 tesked salt

1 tesked grovmald svartpeppar (gärna tellicherry)

2 stycken finrivna vitlöksklyftor

1/2 deciliter kallt vatten

2 matskedar god olivolja (jag använder Icas grekiska olivolja)

2 matskedar smör

Cremén

150 gram fetaost av fårost

75 gram mascarpone eller philadelphiaost  neutral smak

Såsen

1 burk heinz tomatsoppa 400 gram

2 kryddmått mald kanel

1 tesked strösocker

2 teskedar lökpulver

1,5 matsked mild ajvar

25% av fetaostcremén

Gör så här

Blanda ihop köttfärsen med salt, peppar, oregano, vitlök och 1/2 deciliter kallt vatten

Mixa ihop fetaost med mascarpone

Ta av cirka 20% av fetaostcremén till att ha i såsen

Fördela köttfärsen på cirka 12-14 bullar

Platta ut en klick köttbullssmet i handen och lägg en lagom klick av fetaostcremén i mitten (tänk på att det ska räcka till alla bullar, vik över köttfärs från både flera sidor så det täcker fetaostcremén och forma sedan till en boll

Stek i smöret och oljan i cirka 5 minuter med tillsammans med kanel och lökpulver på dryg medelvärme

Häll över tomatsoppan, den kvarvarande fetaostcremén, socker och ajvar och blanda såsen bland köttbullarna och låt koka upp och koka vidare i cirka 3 minuter

Servera med exempelvis klyftpotatis, risoni, ris, cous cous eller vad du själv tycker

Smaklig Spis!:)