Vardagsmat ja det behövs många tips och recept på det och gärna lite snabba sådana och förstås utan att ge avkall på smakerna
Här är ett snabbt och relativt enkelt recept på nötfärsbullar med oregano och fyllda med fetaost med mascarpone, stekta och sedan småkokta i en tomatsoppesås. Ja det är en tillpiffad sås gjord med Heinz tomatsoppa på burk, ja ibland är det behövligt med snabba vardagsgenvägar.:)
Ingredienser 4 portioner 12-14 bullar
500 gram oxfärs
2 teskedar torkad oregano
1/2 tesked salt
1 tesked grovmald svartpeppar (gärna tellicherry)
2 stycken finrivna vitlöksklyftor
1/2 deciliter kallt vatten
2 matskedar god olivolja (jag använder Icas grekiska olivolja)
2 matskedar smör
Cremén
150 gram fetaost av fårost
75 gram mascarpone eller philadelphiaost neutral smak
Såsen
1 burk heinz tomatsoppa 400 gram
2 kryddmått mald kanel
1 tesked strösocker
2 teskedar lökpulver
1,5 matsked mild ajvar
25% av fetaostcremén
Gör så här
Blanda ihop köttfärsen med salt, peppar, oregano, vitlök och 1/2 deciliter kallt vatten
Mixa ihop fetaost med mascarpone
Ta av cirka 20% av fetaostcremén till att ha i såsen
Fördela köttfärsen på cirka 12-14 bullar
Platta ut en klick köttbullssmet i handen och lägg en lagom klick av fetaostcremén i mitten (tänk på att det ska räcka till alla bullar, vik över köttfärs från både flera sidor så det täcker fetaostcremén och forma sedan till en boll
Stek i smöret och oljan i cirka 5 minuter med tillsammans med kanel och lökpulver på dryg medelvärme
Häll över tomatsoppan, den kvarvarande fetaostcremén, socker och ajvar och blanda såsen bland köttbullarna och låt koka upp och koka vidare i cirka 3 minuter
Servera med exempelvis klyftpotatis, risoni, ris, cous cous eller vad du själv tycker
Smaklig Spis!:)