Köttfärslimpa

Köttfärslimpa, så enkelt att göra och så gott att äta.:)

Jag har många varianter på hur jag gör mina köttfärslimpor, men den här som jag presenterar idag har god smak av persilja och lite lök

Min köttfärslimpa är en köttblandad sådan med mestadels skinkfärs, då jag tycker att det ger en saftigare limpa, än med högre andel nötfärs

Ingredienser 6 portioner

1,3 kilo blandfärs 70% skinkfärs 30% nötfärs

3 teskedar salt

2 matskedar lökpulver

1 deciliter fint ströbröd

2 deciliter vatten

1 ägg

1 tesked finmald vitpeppar

2 teskedar sirap

1 deciliter färsk hackad persilja

1/2 deciliter torkad persilja

Gör så här

Vispa upp ägget lite och tillsätt vatten, salt, sirap, lökpulver, vitpeppar, persilja och ströbröd och blanda runt ordentligt

Tillsätt köttfärsen och blanda ordentligt, gärna med händerna och då förstås rena sådana.:)

Lägg köttfärsblandningen i en lämplig ugnsform för mängden och platta till så det blir en jämn limpa

Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 50 minuter om det är en högre limpa och cirka 35-40 minuter om den är av de lägre slaget

Gott att servera till, stuvade makaroner eller kokt potatis med brun sås och lingonsylt eller tunt skivad på en smörgås med lite smörgåsgurka på toppen.:)))

Smaklig Spis!