En riktigt god och hot burgare, med härligt lagrad cheddarost, röd jalapeños, picklad spetskålssallad……….låt oss gå till receptet
Ingredienser 2 burgare
400 gram fin nötfärs, gärna högrevsfärs
1 tesked svartpeppar
1/2 tesked salt
2 teskedar japansk soja
1/4 -1 /2 tesked mald ancho chili
Gör så här
Blanda runt allt och helst med händerna (rena händer!!)
Forma till 2 burgare
Stek burgarna antingen på grillen eller i stekpanna
Jag gillar mina burgare mediumstekta och steker/grillar dem då på hög värme i cirka 1 1/2 minut per sida. Du får bedöma när du tycker att dina är som du vill ha dem.:))
Tillbehör 1: cheddar/jalapenoröra
100 gram riven cheddarost
2 matskedar majonäs
Röda inlagda jalapeños (så många du står ut med) :))) Jag hade nog i 8 stycken skivor
2 teskedar harissa (ja det är en stark burgare vi talar om, men vill du inte ha den så hot, så välj bort harissan)
1/2 tesked sötma, socker eller vad du vill…..
Gör så här
Hacka jalapeños och blanda med cheddarosten, majonäsen, harissan och sötman
Värm upp röran i micron, så osten smälter
Ta ut och rör runt så allt binder ihop sig
Tillbehör 2: Picklad spetskålssallad
Receptet finns här på bloggen och går att förbereda dagen före.
Tillbehör3: Tomat och Gul Lök
Skölj tomaterna och skiva dem
Skala löken och skiva den
Brödet
Idag blev det färdigköpt Brioche hamburgerbröd som jag piffade till lite med äggvita och torkat tomatströssel och som fick rostas lite i ugnen.
Montera nu ihop burgaren som du önskar den och smaklig Hamburger spis! 🙂