Hot Cheddar Burger

En riktigt god och hot burgare, med härligt lagrad cheddarost, röd jalapeños, picklad spetskålssallad……….låt oss gå till receptet

Ingredienser 2 burgare

400 gram fin nötfärs, gärna högrevsfärs

1 tesked svartpeppar

1/2 tesked salt

2 teskedar japansk soja

1/4 -1 /2 tesked mald ancho chili

Gör så här

Blanda runt allt och helst med händerna (rena händer!!)

Forma till 2 burgare

Stek burgarna antingen på grillen eller i stekpanna

Jag gillar mina burgare mediumstekta och steker/grillar dem då på hög värme i cirka 1 1/2 minut per sida. Du får bedöma när du tycker att dina är som du vill ha dem.:))

Tillbehör 1: cheddar/jalapenoröra

100 gram riven cheddarost

2 matskedar majonäs

Röda inlagda jalapeños  (så många du står ut med) :))) Jag hade nog i 8 stycken skivor

2 teskedar harissa (ja det är en stark burgare vi talar om, men vill du inte ha den så hot, så välj bort harissan)

1/2 tesked sötma, socker eller vad du vill…..

Gör så här

Hacka jalapeños och blanda med cheddarosten, majonäsen, harissan och sötman

Värm upp röran i micron, så osten smälter

Ta ut och rör runt så allt binder ihop sig

Tillbehör 2: Picklad spetskålssallad

Receptet finns här på bloggen och går att förbereda dagen före.

Tillbehör3: Tomat och Gul Lök

Skölj tomaterna och skiva dem

Skala löken och skiva den

Brödet

Idag blev det färdigköpt Brioche hamburgerbröd som jag piffade till lite med äggvita och torkat tomatströssel och som fick rostas lite i ugnen.

Montera nu ihop burgaren som du önskar den och smaklig Hamburger spis! 🙂