Hamburgare mini Royal

Hamburgare,  vem kan motstå det?!:)))

Här kommer ett recept på en hamburgare som är en miniburgare och som kan göra sin plats på sommarens buffèbord, på student eller annan bufféfest, då den inte behöver ätas på bumsen, utan kan avnjutas lite avsvalnad.

Här får vi en lite rökt smak via isterband i en skinkfärs och med färsk timjan, min rödbetsrelish som också finns som recept här på bloggen, valnötsost i en blandning med fetaost och toppat med färsk riven pepparot och allt vilande mellan valnötsbrödsskivor.

Ingredienser 12 miniburgare

500 gram mager skinkfärs

1/2 isterband av god kvalitet

1/2 tesked salt

2 matskedar repad färsk timjan

1/2 tesked grovmald vitpeppar

Gör så här

Hacka isterbandet fint

Blanda ner det i skinkfärsen med salt, peppar och timjan

Blanda gärna med händerna för att fördela allt jämt (rena händer!!)

Forma till form som kan passa till ditt bröd

Stektiden beror ju på hur stora/tjocka du har gjort burgarna. Jag stekte mina små cirka 6 minuter per sida

Tillbehör 1: Rödbetsrelish

Recpetet hittar du här på bloggen och kan förberedas flera dagar innan.:)

Tillbehör 2 :Valnöt/fetaost

60 % av Rondelè valnötsost eller annan valnötsost

40 % av god fetaost

Gör så här

Blanda ihop dem.:))

Tillbehör 3: Pepparrot

Riv pepparroten på mellangrovt

Brödet

Jag använde mig av ett färdigköpt valnötsbröd som jag stansade ut rundlar av

Rosta dem lätt i ugnen

Smaklig spis!:)