Ibland så händer det att allt stämmer, smakerna faller på plats och gifter sig fint med varandra, som här med denna lammburgare med en slaw gjord med endiver, valnötter och krämigt god fetaost
Inte ofta jag använder mig av endiver i min matlagning, men det får bli ändring på det
Jag har tagit fram 2 olika recept på denna goding till grönsak
Den som jag presenterar här i detta inlägg har jag valt att presentera med en lammburgare och den andra kommer att ligga som recept under inlägget ”Ankwrap”, som är en picklad historia med lemon chutney, apelsin och chili, båda blev jättegoda, men helt olika och passar till mer än det jag presenterar just i inlägget
Endivslaw och den chutneypicklade passar till både, lamm, fågel, fisk och säker mittemellan med, det är bara att smaka sig fram.:)))
Ingredienser 3 personer
150 gram endiv i tunna skivor
75 gram krämig fetaost (jag använde Zetas fetaost från Lesbos)
3-4 matskedar gräddfil
50 gram rostade valnötter som du smular
Gör så här
Blanda smulad fetaost med gräddfil, smulade valnötter och finskuren endiv, blanda runt och färdigt!:)
Lammburgare
400 gram lammfärs
1 tesked grovmald svartpeppar
1/2 tesked salt
1/2 tesked fransk torkade örter
1 finhackad vitlöksklyfta
2 matskedar kallt vatten
4 matskedar smör till stekning
3 hamburgerbröd (gärna surdegs)
100 gram stekt bacon
BBQsås mängd efter eget huvud och smak (jag använde Johnnys som passade fint här)
Kavli jalapenoost, mängd efter eget huvud och smak här med
Picklad rödlök som finns som recept under inlägg Picklad Lök och Grönsaker här på bloggen
Gör så här
Blanda lammfärsen med vitlök, salt, svartpeppar, örtkryddor och vatten
Forma till 3 hamburgare
Stek i smör cirka 2-3 minuter per sida, lite beroende på hur genomstekt du vill ha den
Rosta på hamburgerbröden
Bre bbqsås på topplockets insida, jalapenoost på bottenlockets insida
Lägg bacon på jalapenosten på bottenlocket, hamburgaren, endivslaw och toppa med picklad rödlök
Smaklig spis!:)