En härligt krämig gryta som känns helt rätt nu när det börjar gå åt det lite höstigare hållet. Enkel att laga och dessutom snabblagad
Smakerna mustigt goda med mild vitlökssmak från färskost, timjan, kantarell, tryffelolja, fransk senap, tellicherrypeppar och jättegod Beefkorv från ica selection som de har tagit fram tillsammans med Holy Smoke i Bräcke
Ingredienser 6 portioner
500 gram kotlettytterfilé eller fläskfilé
240 gram Beefkorv Ica Selection (kan kanske bytas ut mot annan korv med hög kötthalt och som är mild i smaken) Du ska då leta efter en riktigt köttig korv
250 gram kantareller rensade i lite större bitar
250 gram gul lök i skivor
50 gram smör
1-1/2 tesked torkad timjan
2 nypor salt
1 -2 matskedar fransk senap
400 gram vitlöksfärskost Bonjour
2 teskedar tryffelolja
2 deciliter mjölk
2 lagerblad
1/2-1 tesked grovmald tellicherrysvartpeppar
3 matskedar ljus soja
2 nypor socker
Gör så här
Skiva kotlettytterfilén i tunna skivor och stek i smöret i cirka 4 minuter på 75% av spisens kapacitet
Tillsätt löken, kryddor, svamp och salt i steket och stek vidare i cirka 3 -4minuter
Slanta korven och tillsätt även den och stek i ett par minuter till
Rör ner färskosten, fransk senap, soja, 1 tesked tryffelolja, socker och mjölk
Tillsätt lagerbladen och låt sjuda på medelvärme i cirka 10 minuter
Smaka av och känn efter om du vill ha i något mer som exempelvis mer tryffelolja, salt, senap……..
Servera med exempelvis en god potatismos, ris, pasta eller något annat som du känner skulle vara gott till:)
Potatismos hittar du som recept här på bloggen:)
Smaklig Spis!:)